Футболна лудост е обзела китайските производители покрай световното първенство в

Футболна лудост е обзела китайските производители покрай световното първенство в ...

Китайци започват деня си върху тоалетна чиния Кристиано Роналдо.

Футболна лудост е обзела китайските производители покрай световното първенство в Русия. В страната се набюдава бум на регистрациите на нови стоки с търговски наименования на звездите от терените в Русия.

Според публикация на "Дейли Мейл" в последния месец са били регистрирани тоалетна чиния "Кристиано Роналдо", плодов сок "Лионел Меси", гуми "Неймар", тенджери "Луис Суарес", пижами "Пол Погба", детско облекло "Хари Кейн" и други.

Бившите футболни знаменитости също не са подминати. Заявки за регистрация в Управлението по търговските наименования към промишлената администрация на Китай са постъпили за презервативи "Зинедин Зидан", подплънки за сутиени "Дейвид Бекъм" и други.

Безспорни лидери са обаче Роналдо и Меси, като асортиментът от стоки с техните имена варира от торти, лампи, дрехи до санитария. Повечето от продуктите се пускат на пазара без разрешението на играчите, които не получават нищо, но има и изключения.

Така например Меси има седем официални продукта в Китай - паста за зъби, будилници, дезодорант и т.н. На името на Кристиано Роналдо са 15 - коледна украса, компютърни програми, скъпоценни камъни и други.

Източник: sportal.bg