Футболистите на ЦСКА са били зарадвани със солидни финансови стимули

...
Футболистите на ЦСКА са били зарадвани със солидни финансови стимули
Коментари Харесай

Футболистите на ЦСКА напълнили джобовете за Нова година

Футболистите на ЦСКА са били зарадвани със солидни финансови тласъци в навечерието на Нова година, написа „ Тема Спорт “. Бонусите са заработени от възпитаниците на Нестор Ел Маестро през втората половина на есенния полусезон и са изплатени вкупом след коледните празници. Както е известно, на стадион „ Българска войска “ има нова система за премиране от началото на този сезон. През предходната акция за първи път от много години алените футболисти получаваха финансови бонуси за всяка обособена победа, като това даде резултат и отборът остана в битката за шампионската купа до последния кръг. Сега обаче в Борисовата градина започнаха нова смяна. Премиите още веднъж са за обособени резултати, само че се пресмятат по специфична формула на база противника.

През втората половина на есенния полусезон армейците се намираха в серия от 15 мача без загуба в шампионата, в това число 11 победи. Петте следващи триумфа над Берое, ЦСКА 1948, Ботев Пд, Локо Сф и Локо Пд изведоха отбора и до първата позиция в класирането, само че равенството 1:1 като посетител на Славия и загубата от Лудогорец в последния есенен кръг го свлякоха до третото място. Въпреки нежеланото класиране през зимната пауза обаче играчите получиха заработените награди и посрещнаха новата 2024 година без забавени заплащания.

Припомняме, че няколко години наградите в ЦСКА се превеждаха след края на шампионата – на база позицията на отбора в крайното класиране. Футболистите прибраха положителни
бонуси и при класиранията за груповата фаза на евротурнирите – след премахване на Базел в Лига Европа през 2020 година и на Виктория Пилзен в Лигата на конференциите през 2021 година В последните си две участия обаче армейците не доближиха до същинската част на третата по мощ континентална конкуренция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР