Футболисти от водещите клубове в Испания изразиха своята загриженост относно

...
Футболисти от водещите клубове в Испания изразиха своята загриженост относно
Коментари Харесай

Испански футболисти изразиха загриженост относно евентуалното им завръщане в тренировките

Футболисти от водещите клубове в Испания показаха своята угриженост по отношение на възможното си завръщане в тренировките, когато коронавирусът към момента съставлява сериозна опасност. Играчите са срещу проектите на Ла Лига за осъществяване закрити подготвителни лагери, оповестиха от Асоциацията на испанските футболисти (АФЕ). Капитаните от всичките 42 тима в първа и втора дивизия в испанския футбол организираха видео среща с асоциацията на футболистите (АФЕ), с цел да обсъдят изискванията за идното им завръщане на работа. Целият футбол в Испания беше пресечен от 10 март заради разпространяването на ковид.

Повече от 200 хиляди са доказани инфектирани с новия вирус. Все още не е избрана дата за връщане към тренировките или мачовете, а Ла Лига и Испанската футболна федерация дадоха обещание, че ще се опитат да подсигуряват завършването на сезон 2019-2020. Шефът на Ла Лига Хавиер Тебас съобщи, че испанските клубове ще изгубят към един милиард евро, в случай че акцията не може да приключи обикновено.

Лигата работи интензивно по протокол, създаващ условия за завръщане към тренировките, който предлага тимовете да организират затворени подготвителни лагери. Капитаните на тимовете подчертаха опълчването си на концепцията за затворени подготвителни лагери по време на срещата, сподели представител на АФЕ, като добави, че играчите ще осведомят държавното управление и здравното министерство за опасенията си по отношение на завръщането си в игра. " Играчите са посочили своята най-голяма угриженост за обстановката, която обществото изпитва сега и по-специално за здравните условия, в които ще се окажат, когато се завърнат към естествената си активност ", сподели Тебас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР