Футболистът на Локомотив (София) - Симеон Мечев - изигра в

...
Футболистът на Локомотив (София) - Симеон Мечев - изигра в
Коментари Харесай

Aс на Локо : Не искаме да изпадаме в долната четворка и да играем срещи за оцеляване

Футболистът на Локомотив (София) - Симеон Мечев - изигра в събота своя мач №200 в Първа лига. Той показа пред " Мач Телеграф " дали има по-специален дву6ой и уточни своето обичано попадение. Мечев разяснява и успеха над Етър с 2:1 във Велико Търново и съобщи, че " железничарите " играят по-добре на открито поради неприятния терен в " Надежда ".

- Изигра мач номер 200 в елита. Има ли някой, който да е по-специален за теб?

- Не съм се замислял. Преди мача с Етър ми споделиха, само че не съм гледал статистиката. Радвам се, че са станали 200 мачовете ми в елита на България. Надявам се да съм жив и здрав и да играя още. Не бих споделил, че имам по-специален дуел. Всеки е друг от другите с нещо.
 Локо (Сф) притегли нападател с опит
Локо (Сф) притегли нападател с опит

Кевин Маи е играл за последно в Турция

- Имаш ли обичан гол през всички тези срещи?

- Имам! Той падна против ЦСКА 1948 и го вкарах с фланелката на Берое. Тогава завършихме 2:2 и беше извънредно значим мач за нас и за тях. Петър Хубчев беше отпред на тима тогава. Взехме точка и тя се оказа доста значима за развиването в класирането. Успяхме да стигнем до бараж за евротурнирите по-късно, само че го загубихме от Ботев Пд. Този гол ми е доста скъп и значим.

- Какъв ти е коментарът за триумфа над Етър с 2:1 в Търново?

- Определено това беше доста сложен мач. Етър беше опрян до стената и това му беше един от последните шансове за избавление. Независимо, че е на последното място в класирането, този тим има своите футболни достолепия. За нас успеха беше също извънредно значима и се веселя, че я постигнахме.

- Какъв беше ключът към трите точки?

- Агресията, раздаването от първата до последната минута и футболните качества,

които имаме като тим. Това съгласно мен беше основното. Преди това загубихме вкъщи от Крумовград с 0:2 и в този момент бяхме длъжни да победим. Това си казахме и с момчетата. Радвам се, че успяхме. Беше много тежко и победихме едвам в края.

- От началото на полусезона имате две победи от три мача. Доволни ли сте?

- Ако изключим мача с Крумовград, където съгласно мен не заслужавахме да загубим, сме удовлетворени. Двете победи са факт. Сега ни следва дерби със Славия и се надявам да стане прекрасен мач.

- Прави усещане, че когато гостувате, резултатите ви са по-добри...

- Да, по този начин е. Навън несъмнено са ни по-добри резултатите. Статистиката го демонстрира. Терените на открито са по-добри от нашия. Той е в неприятно положение. Със съотборниците си приказваме, че много ни затруднява. Да, той е идентичен и за двата тима, само че просто е доста неприятен. Навън ни се получават по-добре нещата. И в Пазарджик, и в Търново се получи и самата игра ни върви по-добре. Почти всичките ни победи са надалеч от вкъщи.

- Сега следва мач със Славия точно в " Надежда ". Има ли някакво напрежение у вас?

- Напрежение сигурно няма. Славия е с една точка пред нас и мачът още веднъж е извънредно значим. Надявам се да победим и да развалим отрицателната серия, която се натрупа в семействата.

- Дишате ли по-спокойно, тъй като сте с 6 точки към този момент над рисковата зона?

- За нас задачата е да сме в златната среда. Това е значимото. Искаме да играем с по-голяма убеденост и самочувствие. Не желаеме да изпадаме в долната четворка и да играем срещи за оцеляване, които безспорно не прилягат на Локо Сф. За всички ще е добре да сме в средата на таблицата.

- Имаше съществени проблеми с петата. По-добре ли си към този момент?

- Да, към този момент се оправих. Доста неприятна беше тази контузия. Създаде ми доста главоболия и не можех да играя пълноценно. Не упражнявах на цялостни обороти, само че към този момент всичко е наред. Надявам се всичко да е отшумяло и да нямам повече проблеми. Възстановяването продължи четири месеца, само че застраховани няма.

- Как е настроението в съблекалнята?

- Настроението е положително и всичко е обикновено. Има положително ядро от български играчи, които си приказваме непрекъснато. Въпреки някои провали, държим добра атмосфера в съблекалнята. Има връзка сред българите и чужденците, което също е значимо. Всичко е наред.

- С треньора Данило Дончич разбирате ли се?

- Да, разбираме се. Всички в тима имаме доста добра връзка с него и мога да кажа, че той е извънредно свестен човек. Всички играчи го почитаме доста, а това е доста значимо.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР