Футболистът на Локо (Пд) - Мартин Петков, сподели пред Мач

...
Футболистът на Локо (Пд) - Мартин Петков, сподели пред Мач
Коментари Харесай

Мартин Петков: В Локо цари спокойствие, поне що се отнася до целите

Футболистът на Локо (Пд) - Мартин Петков, показа пред " Мач Телеграф ", че бързо се е схванал с управлението на отбора и е благополучен, че е част от него. Той съобщи, че в тима атмосферата е добра и има отличен колектив. Нападателят разяснява и престоя си в Азербайджан, където игра за Туран Товуз и усещанията му за равнището на футбола там.

Мартине, прекосяването ти в Локо Пд бе изненада за футболните хора... Доволен ли си по какъв начин се развиха нещата при теб?

- Да, благополучен съм, че съм на " Лаута " и мога да кажа, че доста бързо се разбрахме. Условията в клуба са на едно доста положително равнище. Момчетата в тима ме одобриха чудесно. С много от тях се познаваме и сме играли и преди дружно. Всеки един състезател в Локомотив е добър футболист и всички се отнасят ужасно към мен. Атмосферата тук е такава, че мислим единствено за футбол.

 Александър Томаш ли бе най-важният фактор за твоя трансфер в Пловдив?

- Да, треньорът е добре осведомен с качествата ми. Като цяло всички в клуба знаят какво умея. Те считат, че мога да оказа помощ на тима и качествата ми пасват на стила на игра на отбора. Аз също мисля, че мога да оказа помощ на Локо Пд. Ще направя всичко допустимо да съумея да се потвърдя и да съм потребен. Тук има всички условия за триумф - добър треньор, страхотна аудитория, отлични футболисти. Сега всичко зависи от нас.

През зимата в Локо се трансформираха доста неща. Най-вече задачите - преди няколко месеца тимът бе апетитен даже измежду любимците за купата. Сега какви са задачите?

- В тима сега царува успокоение, най-малко що се отнася до задачите. Нямаме съответна задача и това ни оказва помощ да се освободим от напрежението. Нашата цел сега е да побеждаваме във всеки обособен мач и да се развиваме в вярната посока като тим и клуб.

Паузата в шампионата може би ти пристигна добре, тъй като ти дава време да свикнеш с Локо?

- Да. Радвам се, че ме одобриха бързо и всеки един от тима ми оказва помощ да се приспособявам. Започвам да привиквам с треньорските инструкции и условия. Каквото каже треньорът, се старая да го върша и оптимално да извършвам неговите инструкции. Паузата за мен е много положителна, с цел да мога да наваксвам и да съм на 100% привикнал с всичко. Честно казано, мисля, че към този момент съм се приобщил към ситуацията в тима. За мен най-важно е да съм здрав и да оказвам помощ колкото мога повече, с цел да радваме почитателите. Това е най-важното. Искам да демонстрирам по-добри игри.

В края на седмицата играете с Лудогорец. Може ли да ги успехите? Евентуален триумф против първенеца ще върне интригата в шампионата.

Очаквам доста сложен дуел. Уверен съм, че можем да победим Лудогорец. Няма непобедими отбори. Можеш да спечелиш против всеки. Понякога може да загубиш от непредвиден съперник. Ние сме стимулирани и фокусирани за тази среща. Ще се опитаме да ги победим.

Срещу Славия направи дебют за " черно-белите ". Победата бе изненадваща за мнозина...

- Това беше извънредно значима успеха за нас. На " Александър Шаламанов " се играе доста мъчно. Не всеки тим може да завоюва на този стадион. Негостоприемно място е и беше значимо за нас да вземем трите точки. Оценки не мога да давам, тъй като не е моя работа. Най-важното е, че си взехме успеха.

След срещата с Лудогорец ви предстоят още сложни такива. Играете с ЦСКА и Черно море. Какви са ти упованията за тях?

- Първо мислим за срещата с Лудогорец, а по-късно ще се фокусираме за другите два мача. Отборът излиза във всеки мач за победа. Опитваме се да играем мощно.

-Задава се мач с " алените " от София. Какво е по-различното за теб в този дуел?

- Със сигурност има по-голям заряд. Не бих споделил, че ще е доста по-специален за мен, само че ще играя на 100%. Ще дам всичко от себе си в този дуел, както във всеки различен. Искам да си свърша работата, както би трябвало. Дано да съумея да им вкарам гол. Това ще ме зарадва.

Разкажи ни малко за Азербайджан, където игра последно?

- Престоят ми в Азербайджан е положителен за мен. В началото ми беше непознато и нямах доста знания за футбола, който се играе там. Бях разговарял само с мои познати, които са играли в тази страна. Симеон Славчев ми е непосредствен другар и ми е разказвал за футбола там. Много неща ми показа за шампионата и тимовете. Нивото на футбол е положително. Карабах е водещият тим и видяхме до каква степен стигнаха в Лига Европа. Не бяха надалеч от това да отстранят Байер Леверкузен. Доста български футболисти са играли там. Беше потребен опит за мен.
 Кофти обстановка в Локо (Пловдив) преди мача с Лудогорец
Кофти обстановка в Локо (Пловдив) преди мача с Лудогорец

Позната история...
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР