Футболистът на Интер Хакан Чалханоглу призна, че не му е

...
Футболистът на Интер Хакан Чалханоглу призна, че не му е
Коментари Харесай

Хакан Чалханоглу: Много съм щастлив, че финалът в Шампионската лига ще бъде в Истанбул

Футболистът на Интер Хакан Чалханоглу призна, че не му е било елементарно да направи прехода от Милан в огромния съперник от Милано, само че е знаел, че тимът му може да доближи финала в Шампионската лига, а той и особено съревнование с Манчестър Сити на Илкай Гюндоган.

Финалът в най-престижния европейски клубен шампионат по футбол ще се организира на 10 юни в турския град Истанбул.

" Това е най-красивият град за мен. Обичам Истанбул. Нямам самообладание да отида там и съм доста благополучен, че ще играем в Турция ", сподели Чалханоглу пред формалния уебсайт на Европейската централа - УЕФА.

" Гюндохан е капитан на Манчестър Сити. Много го почитам. Няма да е елементарно и за него, даже да е страховит футболист. Уважавам го, той е по-опитен от мен, само че аз ще направя всичко, с цел да го победя. Искам да стана първият състезател с турско родословие, който печели Шампионската лига. И то в Истанбул. Това би била сбъдната фантазия.

Полузащитникът е роден и израснал в Германия, само че избра да показва националния тим на родината на родителите си.

Хакан Чалханоглу играе в Серия А от 2017 година, първо за Милан, а след това мина като свободен сътрудник в Интер след края на договоря му през лятото на 2021-а.

" В първия ден, в който дойдох, всички знаеха, че това няма да бъде лесна стъпка за мен, само че клубът и съотборниците ми ме посрещнаха добре и бях доста благополучен. Сега сме толкоз покрай купата в Шампионската лига и да мечтаеш идва някак естесствено. Но почтено казано знаех, че можем да стигнем до този стадий ", съобщи още футболистът.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР