Футболистът на Арсенал Олександър Зинченко ще остави приятелството на страна

...
Футболистът на Арсенал Олександър Зинченко ще остави приятелството на страна
Коментари Харесай

Зинченко: На терена няма приятели

Футболистът на Арсенал Олександър Зинченко ще остави другарството на страна при гостуването на Украйна на Англия на стадион " Уембли " в неделя в дуел от европейските квалификации.

Той обаче акцентира, че постоянно ще бъде признателен за поддръжката, демонстрирана от съотборниците му и цяла Англия по време на " кошмарната " война, написа организация ДПА.
 Англия ще продължава победния си ход и против Украйна
Англия ще продължава победния си ход и против Украйна

Гарет Саутгейт изпитва благосклонност към противника, само че желае триумфа

Срещата в неделя ще бъде първа за Украйна в квалификациите за Евро 2024. Зинченко, който се причисли към Арсенал от Манчестър Сити през юли, прави оценка солидарността, показана от сътрудниците му и необятната съпричастност в цялата страна.

" Много ги обичам, само че за жалост на терена няма другари, тъй че дано забележим какво ще се случи на следващия ден ", разяснява Олександър Зинченко.

" Букайо Сака още не ми е дал стартовия състав, само че ще го натисна колкото мога ", пошегува се той.

" Получих доста поддръжка от съотборниците си, за което съм доста признателен. Искам да изкажа голяма признателност и на цяла Англия за всичката помощ и поддръжка за нас украинците и нашата страна, за бежанците, които живеят тук. Това е доста значимо да нас. Без тази поддръжка, щеше да бъде доста по-тежко. Наистина го оценяваме ", добави Зинченко.

По мотив войната в родината му, Зенченко съобщи: " Няма човек в страната, който да не е обиден. Това са 397 дни откогато терористи нахлуха в страната ни и бих нарекъл тези 397 дни - призрачен сън. Всеки един в Украйна загуби по нещо - къща, работа, благосъстоятелност - всичко изцяло се промени, това е несъмнено. "

" Осъзнаваме силата на британския тим, само че би трябвало да дадем най-хубавото от себе си и да изиграем най-хубавия мач на живота си. Ще се борим за страната си и за всеки, който ще гледа този дуел. Това е огромна задача ", сподели още украинският национал.

Временният треньор Руслан Ротан съобщи, че знае каква страхотна атмосфера ги чака на " Уембли ". " Приемаме Англия като един от петте най-хубави тима в света. Мечтаем да играем в такива мачове, любуваме им се. Утре в тази красива страна ще бъдем подготвени да изиграем страховит мач ", разяснява той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР