Футболистът Лионел Меси предизвика истинска обществена и политическа буря, след

...
Футболистът Лионел Меси предизвика истинска обществена и политическа буря, след
Коментари Харесай

Да платиш $624, за да гледаш как Меси седи при резервите. Дори властта в Хонконг се възмути

Футболистът Лионел Меси провокира същинска социална и политическа стихия, откакто не влезе на терен по време на показателен мач в Хонконг.

Около 40 000 почитатели се оказаха тотално разочаровани, откакто носителят на Световната купа по футбол остана на аварийна пейка по време на целия двубоймежду " Интер Маями " и локалния отбор " Хонконг XI ".

Някои от феновете са платили по 624 $, с цел да могат да видят обичания си футболист онлайн. Недоволството им е подсилено и от обстоятелството, че уругвайският национал Луис Суарес също не е взел участие в отбора на " Маями " поради травма.

Билетите за дуела са разпродадени за минути, написа Time, като мачът е рекламиран интензивно с облика на 8-кратния притежател на Златната топка.

Това накара мнозина от почитателите да освиркват уредниците на срещата и да изискат възобновяване на разноските за билети.

Гневът на феновете не спря и когато съсобственикът на " Маями " Дейвид Бекам се появи на стадиона, с крясъци " Искаме Меси ", " Къде е Меси? " и " Върнете ни парите ".

Лионел Меси се появи на стадиона в Хонконг, само че не влезе на терена нито за минута. Звездата на " Интер Маями " остана облечен в спортен екип и маратонки, а не по екип и бутонки, с цел да покаже, че няма планове да взе участие в играта.



Пасивното му наличие предизвика освен публично възмущение, само че и политическа реакция.

Правителството на Хонконг съобщи, че е " извънредно разочаровано " от развоя на събитията.

Властите са дали повече от 2 млн. $ безплатни средства за провеждането мача с концепцията, че това ще подтиква туристическия бизнес.

Организатор на събитието е компанията Tatler XFEST, чийто основен изпълнителен шеф Мишел Ламюниер е загатнал преди месец, че няма гаранции за това дали треньорът на " Интер Маями " ще пусне Лионел Меси да играе и какъв брой дълго ще го остави на терен.

На конференция в понеделник секретарят на Хонконг по въпросите на културата, спорта и туризма Кевин Юнг обаче изяснява, че договорът, подписан сред държавното управление и Tatler XFEST, изисква Меси да играе най-малко 45 минути, при съблюдаване на условията за сигурност и физическа форма.

Служителите от държавната администрация са потърсили отговорност от уредника при започване на второто полувреме в неделя, когато забелязали, че звездата към момента е на пейката.

От компанията съобщили, че Меси може би няма да бъде в положение да играе заради травми. Окончателното удостоверение, че аржентинецът няма да влезе в игра, се е случило едвам 10 минути преди последния съдийски сигнал.

Отговорността за конфузната обстановка беше поета от треньора на „ Маями “ Херардо Мартино.

Той удостоверява, че е решил за по-добре да не пуска най-големите звезди от тима в игра поради травми.

" Разбираме разочарованието на почитателите от неналичието на Меси и Суарес и се извиняваме за това, само че решението беше взето дружно с медицинския екип. Ако имаше по какъв начин да играят най-малко замалко, щяхме да го създадем, само че рискът беше прекомерно огромен ", споделя Тата Мартино.

Случилото се е сериозен неуспех на фона на " Меси манията " в Хонконг, която завладя града още преди дни с идването на " Интер Маями ".



Образът на Меси се излъчваше на великански рекламни екрани и беше изобразено върху лодка, която обикаляше пристанището в града като част от рекламна акция на " Адидас ". Редица магазини продаваха фланелката с неговия № 10 и други спортни артикули на почитателите, които чакаха срещата.

За мощния интерес към събитието свидетелства и достигането на цялостния потенциал на стадиона по време на откритата подготовка на " Интер Маями " вечерта преди мача.

" Чувстваме се малко излъгани от клуба - беше мощно рекламирано, че Меси ще играе ", споделя една от зрителките на трибуните пред CNN.

В изказване уредникът Tatler XFEST показва " извънредно отчаяние " от обстоятелството, че Меси и съотборникът му Луис Суарес не са играли в Хонконг, и съобщи, че " не е имал никаква информация " за здравословните им проблеми преди началото на събитието.

Предсезонното турне на " Интер Маями " през 2024 година не за първи път е обект на съществени рецензии.

Миналата седмица тимът се изправи против " Ал-Наср " на Кристиано Роналдо в столицата на Саудитска Арабия. Мачът беше разгласен за " финален танц " сред двамата най-хубави играчи на своето потомство.

Но и почитателите в Рияд останаха огорчени, сходно на тези в Хонконг - Роналдо седнал съм на скамейката през целия мач заради мускулна контузия, а Меси влезе като запаса едвам за последните няколко минути.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР