Футболен треньор, който се върна на работа, след като Върховният съд постанови, че може да се моли на терена, подаде оставка

...
БРЕМЕРТЪН, Вашингтон (АП) — Треньор по футбол в гимназия в
Коментари Харесай

БРЕМЕРТЪН, Вашингтон (АП) — Треньор по футбол в гимназия в щата Вашингтон, който си върна работата след Върховния съвет на САЩ Съдът постанови, че той може да се моли на терена и подаде оставка в сряда след само един мач назад.

Помощник треньорът на гимназията в Бремертън Джо Кенеди направи съобщението на уебсайта си, цитирайки няколко причини, включително, че трябва да се грижи за болен член на семейството извън държавата. Той живееше на пълен работен ден във Флорида преди началото на футболния сезон миналия петък.

„Вярвам, че най-добре мога да продължа да се застъпвам за конституционна свобода и религиозна свобода, като работя извън училищната система, така че това е, което Ще го направя“, написа Кенеди. „Ще продължа да работя, за да помагам на хората да разберат и приемат историческото решение в основата на нашия случай.“

В изявление училищният район на Бремертън потвърди, че Кенеди е подал оставката си. Училищните служители отказаха да коментират напускането му, като казаха, че няма да издават повече изявления, тъй като оставката е персонален въпрос.

Кенеди беше загубил работата си по време на спор относно публичните му молитви след мача. Той се върна на терена в петък, след като Върховният съд на САЩ реши, че практиката му е защитена от конституцията.

Кенеди отиде сам до халфовата линия, коленичи и се молеше за около 10 секунди, след като неговият футболен отбор на Bremerton High School победи гостуващия Средно училище Mount Douglas 27-12 петък вечер.

Кенеди се бореше да бъде нает отново в продължение на седем години, но изглеждаше по-скоро разтревожен, отколкото триумфално за завръщането си.

Това беше първият му мач като треньор от 2015 г., когато той беше пуснат в отпуск след предупреждения от училищния район, който в крайна сметка отказа да поднови договора му.

Окръгът беше помолил Кенеди да остави всяка молитва на терена недемонстративна или отделна от учениците , заявявайки, че са загрижени, че толерирането на публичните му молитви след мача би означавало, че правителството подкрепя религията, в нарушение на разделението на църквата и държавата.

Борбата на Кенеди да си върне работата бързо се превърна в културен пробен камък, противопоставяне на религиозните свободи на държавните служители срещу дългогодишни принципи, защитаващи учениците от религиозна принуда.

Той загуби на всички съдебни нива, докато основателността на делото му не достигна до Върховния съд на САЩ миналата година. Консервативното мнозинство застана на негова страна, като съдията Нийл Горсуч написа „най-доброто от нашите традиции препоръчва взаимно уважение и толерантност, а не цензура и потискане, както за религиозни, така и за нерелигиозни възгледи.“

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР