Футболен клуб Пирин привлече националния вратар на „Отбор на надеждата“

...
Футболен клуб Пирин привлече националния вратар на „Отбор на надеждата“
Коментари Харесай

Пирин привлече национал от „Отбор на надеждата“

Футболен клуб Пирин притегли националния вратар на „ Отбор на вярата “ Асен Трайков, който представяше България на международното състезание по футбол за бездомни хора в Уелс преди месец. 16-годишният гений мина сполучливо пробите в юношеския отбор на благоевградчани за своята възраст и сега е в очакване на картотека за идния формален мач в края на седмицата. Дебютът на Трайков за Пирин беше предходната събота, при гостуването на мъжкия отбор на Белица в другарска среща. Благоевградчани завоюваха мача с 3:2, а някогашният национал не позволи попадение в своята врата по време на престоя си на терена.

През последния сезон Трайков игра за обществения клуб „ Конкордия “, а предишното лято взе присъединяване и в проведената от БФС международна купа за деца в неравностойно състояние, която се организира на Национална футболна база „ Бояна “. Тогава националът получи наградата за най-хубав вратар на шампионата.

До прехвърлянето на Трайков в Пирин се стигна по самодейност на Греъм Уорън, представител на компанията мажоритарен притежател в клуба „ Емирейтс Уелт “. Англичанинът е наблюдавал мачовете на „ Отбор на вярата “ на Мондиала в Уелс и е останал впечатлен от отличното показване на българския отбор. След завръщането от шампионата Уорън е осъществил контакт със основателя на тима и негов управител Виктор Кирков и е отправил предложение да даде късмет за развиване на някои от състезателите, които победиха внушителен състав на Бразилия, за първи път в историята на българския футбол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР