Футболът и модата винаги са вървели ръка за ръка. Това

...
Футболът и модата винаги са вървели ръка за ръка. Това
Коментари Харесай

Саутгейт е най-елегантният селекционер на мондиала

Футболът и модата постоянно са вървели ръка за ръка. Това е по този начин, тъй като огромна част от играчите са се превръщали в фешън икони, а през последните години тази наклонност даже се ускори. Все повече футболисти обръщат внимание на външния си тип също толкоз усърдно, колкото и на спортната си форма. Може би даже и повече.
И до момента в който за състезателите не е желателно да влизат в пресата поради метода, по който наподобяват, за селекционерите това не важи. Все отново съставляват цяла една нация. Без особена конкуренция №1 по този индикатор на международното в Русия е Гарет Саутгейт, треньор на Англия. Бившият управител на „ Мидълзбро “ сграбчи негласната премия за най-добре изглеждащ ментор измежду сътрудниците си в мачовете от шампионата. Британецът не изневери на стила си и във всеки един дуел бе грациозен, а облеклото му се трансформира в шлагер на Острова.

Някогашният национал на „ трите лъва “ впечатли със жанр. По време на срещите Саутгейт бе строго грациозен, а това включваше панталон, риза, вратовръзка и елек. Неговият костюм е от известната верига магазини „ Marks and Spencer ”, която облича целия отбор на Англия. А цената на облеклото е относително ниска за високите стандарти на футболисти и треньори от сходен сан – 265 паунда (300 евро). Вратовръзката на селекционера пък коства 25 паунда (28 eвро).

Именно заради наличните цени се стигна до такава степен, че последователите на тима изкупиха всички елечета и вратовръзки около еуфорията, превзела страната.
Добро усещане направи и сътрудника на Саутгейт от Мароко, французинът Ерве Ренар. Част от бдителните почитатели на международното оприличиха експерта на американеца Матю Макконъхи, прочут артист и притежател на „ Оскар “. Ренар попадна в редица ранглисти за най-сексапилен участник на финалите. За първия мач от шампионата 49-годишният треньор се появи в спортно-елегантен жанр – бяла риза, панталон и маратонки. И това бе изцяло задоволително, с цел да плени редица женски сърца по целия свят.

 1804

Тройката измежду най-добре облечените селекционери на мондиала пък добавя финалистът Златко Далич, лидер на Хърватия. Бившият треньор на Георги Иванов в „ Риека “ е избрал жанр, желан и от Пеп Гуардиола за част от срещите в Русия – пуловер, риза и вратовръзка. Но с изключение на образно, хърватинът сподели, че сходно на испанеца също има положителни тактически знания. Тимът му завоюва и трите си мача от групата, а Далич се трансформира в един от симпатичните треньори, макар че не бе прочут на необятната общност преди този момент.
В допълнение към самобитната тройка би трябвало да причислим и Алиу Сисие от Сенегал. Ексцентричният експерт с плитки също сподели жанр и даже бе избран за един от секс знаците на шампионата съгласно потребителите на обществената мрежа туитър.

 1803

Но не всички треньори в Русия могат да се похвалят с усет. Ако имаше фешън полиция на шампионата, един от първите задържани щеше да бъде Хорхе Сампаоли. Селекционерът на Аржентина освен, че направи куп неточности от тактическо естество, само че и сподели, че когато е надалеч от жена си, мъчно сортира подобаващите облекла. В дуела с Хърватия (0:3) той бе облечен напълно в черно облекло, само че след слабия старт, темпераментният експерт захвърли сакото. Останал по фланелка с пай ръкав, Сампаоли бе раздран и от стилните критици, които го оприличиха на кечист, клиент в бар и защита на стадион.

„ Ако Аржентина беше спечелила дуела (б.а против Хърватия), щяхме да кажем, че методът, по който изглеждаше край тъчлинията няма значение – разгласи Тим Шерууд, някогашен управител на „ Тотнъм “ и „ Астън Вила “. – Но той е селекционер на народен тим! Стоейки там с фланелка и целият в татуировки… Наречете ме демодиран, само че един треньор не може да наподобява по този начин. “

 1805

Дали от невзискателност или просто не обръщаше изключително внимание на тази детайлност, само че Набил Маалул от Тунис също заложи на нехаен жанр край страничната линия. Специалистът не изневери на стила си и заложи на обичания си черен елек, с който можеше умерено да бъде комплициран за продавач от родния му град Тунис. В последна сметка той не му донесе шанс и тимът отпадна още в групите, а преди ден Маалул остана и без работа.
Германецът Йоаким Льов също може да се причисли към зле облечените. Наставникът на международния първенец избираше да носи тениски с пай ръкав пред ризи. Със сигурност той не изглеждаше фрапантно, само че пък и не отива на експерт от подобен сан да подценява неписаното предписание за визията на треньора. Все отново съставлява Германия. Случайно или не 4 години по-рано, на финала в Рио де Жанейро, Льов бе избрал напълно различен аутфит – риза, панталон и обувки. И изглеждаше по напълно друг метод. А в края на мача подвигна купата. Може би има и наклонност, че международната купа освен отива в ръцете на най-хубавия тим, само че и при тези, посочили нужното почитание към огромния турнир…
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР