frognews.bgВ момента превозваческият бранш обединява 12 700 фирми, дава хляб на

...
frognews.bgВ момента превозваческият бранш обединява 12 700 фирми, дава хляб на
Коментари Харесай

Близо 6 500 превозвачески фирми ще фалират, ако пакет „Мобилност” бъде приет в сегашния му вид - Подробности

frognews.bg

В момента превозваческият отрасъл сплотява 12 700 компании, дава самун на 42 500 чиновници и поддържа 28 000 камиона. Сумарната стойност на бранша доближава 2,8 милиарда евро, което образува към 3 % от брутния вътрешен артикул, съобщи Българска национална телевизия. Пакетът за подвижност „ Макрон ” се е прицелил тъкмо в тази златна кокошка на българския бизнес.

 

Превозвачи, представители на държавното управление и евродепутати не считат да се предадат без пердах. Министерството на превоза и Съюзът на интернационалните превозвачи координират напъните си да трансформират най-опасните клаузи за българския интерес: задължението камионът и лидерът да се връщат на всеки 4 седмици в България; водачите да прекарват седмичната си отмора наложително в хотел и така наречен каботажни поръчки.

 

Обещаните в пакета „ Макрон ” обществени благини галят ухото на постоянно притисканите от периоди и ограничавания шофоьори, само че притежателите на компании са безапелационни, че ще банкрутират преди да обезпечат западноевропейски улеснения за личния състав си.

 

Ако камионите се връщат на всеки 4 седмици, това значи броят на празните курсове да скочи с 50 %, а разноските за гориво да се повишат сумарно със 150 млн. лева

Досега браншът е похарчил 1,5 милиарда лева за закупуване на нови камиони. Ако половината от компаниите банкрутират, големите разноски ще се окажат напразни.

 

Министърът на превоза Росен Желязков увери интернационалните превозвачи, че държавното управление няма да ги изостави. Държава и сдружени превозвачи ще упорстват пред Европейския парламент да бъде признат реален и уравновесен пакет „ Мобилност ”, в който да бъдат регистрирани ползите на всички страни.

Общите старания ще бъдат консолидирани към хърватското председателство на Европейския парламент, което стартира на 1 януари 2020 година

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР