Фризьорски салон в Бургас е запален от двама извършители. Бръснарницата

...
Фризьорски салон в Бургас е запален от двама извършители. Бръснарницата
Коментари Харесай

Двама подпалиха фризьорски салон в Бургас, задържани са

Фризьорски салон в Бургас е разпален от двама причинители. Бръснарницата е изцяло унищожена, а вредите се правят оценка на десетки хиляди левове. Благодарение на видеонаблюдението, единият причинител е разпознат и арестуван, съобщи БГНЕС.

Инцидентът е регистриран към 1 час след среднощ на 2 януари в комплекс „ Перла “. Двамата причинители са разпознати, като единият от тях е пълновръстен. Полицията открива, че поръчка от трето лице е предшествала счупването на стъклото и подиграването на огъня. Лицето, поръчало това действие, е имало персонални спорове със притежателя на салона.

„ Комисар Кирил Кирязов, шеф на отдел „ Криминална полиция “ в Бургас, съобщи: „ След приемане на поръчка от трето лице, са счупени стъклото, залята е с запалителна течност и постройката е запалена. Лицето, поръчало този акт, е имало предходни персонални спорове със притежателя “.

Преди година, в същия интервал, различен обект, принадлежащ на същия притежател, беше изложен на сходен случай - опожарен. Полицията към момента не може да удостовери дали става въпрос за същите причинители.

„ Разследването включва очевидци, съдебно-криминалистични експертизи и доказателства. Обвинението за палеж е ориентирано към съответно лице, което е арестувано под стража за до 72 часа. Прокуратурата ще подаде искане за дълготрайност на мярката “, показа Мария Маркова, началник на Районна прокуратура в Бургас.

Наказание за този тип закононарушение включва отнемане от независимост от 1 до 8 години. Поръчителят и един от причинителите са също престъпно проявени, до момента в който другият причинител е малолетен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР