Фридрих Мерц, лидер на консервативната опозиция в германския парламент, днес

...
Фридрих Мерц, лидер на консервативната опозиция в германския парламент, днес
Коментари Харесай

Лидерът на консерваторите в Бундестага заминава на визита в Израел

Фридрих Мерц, водач на консервативната съпротива в немския парламент, през днешния ден отпътува за Израел, с цел да се срещне с премиера Бенямин Нетаняху и с президента Ицхак Херцог, съобщи ДПА.

Председателят на парламентарната секта на Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС) има намерение да беседва и с израелския външен министър Израел Кац, с опозиционния водач Яир Лапид, както и с Бени Ганц, министър в израелския боен кабинет.   

Това е първата аудиенция на водача на немските консерватори след офанзивата на " Хамас " против Израел на 7 октомври и последвалата масирана израелска инвазия в линията Газа, отбелязва ДПА. 

Мерц ще бъде придружаван от заместник-председателите на парламентарната група на ХДС/ХСС Йохан Вадефул и Йенс Шпан, както и от ръководителката на групата за другарство сред Германия и Израел в Бундестага - Гита Конеман, която е член на ХДС.

Германската делегация идва в Израел броени дни откакто Нетаняху съобщи, че стартира атака в град Рафах в Южна Газа, в региона на който леговище потърсиха към 1,3 милиона палестинци, написа Българска телеграфна агенция.

Американският президент Джо Байдън и немската външна министърка Аналена Бербок са измежду политиците, които предизвестиха, че в случай че Рафах бъде нападнат, това може да докара до доста цивилни жертви, отбелязва ДПА.

Вчера Нетаняху съобщи пред американска телевизия, че израелската войска приготвя " безвреден кулоар " за евакуация на цивилните от Рафах.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР