Френското правителство предупреди, че би било неприемливо, ако фармацевтичният гигант

...
Френското правителство предупреди, че би било неприемливо, ако фармацевтичният гигант
Коментари Харесай

Франция: Неприемливо е европейска фирма да даде първите си ваксини на САЩ

Френското държавно управление предизвести, че би било " недопустимо ", в случай че фармацевтичният колос Sanofi резервира първата си партида подготвени ваксини за COVID-19 за Съединени американски щати, откакто управлението на компанията разгласи, че ще даде приоритет първо на американския пазар, предава AFP, заяви организация " Фокус ".

" За нас би било недопустимо, в случай че има фаворизиран достъп (до ваксините) за тази или онази страна по финансови аргументи ", сподели заместник-министърът на финансите Агнес Пание-Рунаше пред Sud Radio. Британският изпълнителен шеф на компанията Пол Хъдсън съобщи на 13 май, че в случай че напъните на компанията да създаде ваксина се увенчаят с триумф, той първо ще достави държавното управление на Съединени американски щати, тъй като са " подготвени да поемат този риск ", откакто Вашингтон удължи партньорството си с тях тази година.

" Така ще бъде, тъй като те са отдадени на това да се опитат да защитят популацията си, да рестартират стопанската система си ", сподели той пред американската медия Bloomberg. Компанията още не е почнала тестванията на своите ваксини и се чака те да са създадени най-рано в края 2021 година Проектът е финансиран от стратегия на американското министерство на опазването на здравето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР