Френското правителство отпуска 200 млн. евро за унищожаване на излишното

...
Френското правителство отпуска 200 млн. евро за унищожаване на излишното
Коментари Харесай

Франция дава 200 млн. евро за унищожаване на вино

Френското държавно управление отпуска 200 млн. евро за заличаване на непотребното вино и подкрепяне на производителите, заяви БГНЕС, цитирайки BBC. Това се случва на фона на коктейл от проблеми в бранша, в това число намаляващо търсене на вино, защото от ден на ден хора пият бира.

Свръхпроизводството и рецесията с разноските за живот също удрят промишлеността. По-голямата част от 200 млн. евро ще бъде употребена за изкупуване на непотребните ресурси, като алкохолът ще се продава за потребление в артикули като дезинфектанти за ръце, почистващи препарати и парфюми. В опит да се понижи свръхпроизводството лозарите ще могат да се насочат към други продукти като да вземем за пример маслини.

С насочването на парите към бранша френското държавно управление цели да спре " срутва на цените... с цел да могат винопроизводителите още веднъж да намерят източници на доходи ", съобщи министърът на земеделието Марк Фесно.

Въпреки финансовата помощ - първичен фонд на Европейски Съюз в размер на 160 млн. евро, който френското държавно управление добави до 200 млн. евро - лозаро-винарският отрасъл би трябвало " да гледа в бъдещето, да мисли за измененията в потреблението... и да се приспособява ", добави той.

Данните на Европейската комисия за годината до юни демонстрират, че потреблението на вино е спаднала със 7% в Италия, с 10% в Испания, с 15% във Франция, с 22% в Германия и с 34% в Португалия, до момента в който производството на вино в целия блок - най-голямата винарска област в света - е повишено с 4%.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР