Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер обяви, че ситуацията е под

...
Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер обяви, че ситуацията е под
Коментари Харесай

Пожарът в Париж е битов инцидент, увери френският вътрешен министър

Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер разгласи, че обстановката е под надзор и екипите са съумели да овладеят пожара, избухнал след детонацията в пекарна в центъра на Париж, оповестява Би Би Си. Той увери, че става въпрос за битов случай, а не за терористичен акт, написа Българска национална телевизия.

``
реклама
При детонацията бяха ранени минимум 20 души. Двама от потърпевшите са в сериозно положение, а други 7 души, са със съществени пострадвания, оповестиха медицински източници. Пострадалите са инцидентни минувачи и хора, живеещи в прилежащи здания, които са получили пострадвания от счупени от взривната вълна стъкла.

Пекарната е ситуирана в девети регион на френската столица. Взривът е бил предшестван от пожар в магазина, намиращ се на улица " Тревизо ". При ударната вълна са нанесени големи вреди на близките здания. Има десетки обгорени коли.

Пекарната не е била отворена за клиенти, по време на гърмежа. Пожарните служби са помогнали за евакуацията на засегнатите от детонацията прилежащи здания.

Евакуирани са и туристите от няколко хотела, намиращи се на прилежащи улици.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР