Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан заяви в понеделник, че

...
Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан заяви в понеделник, че
Коментари Харесай

Обвинения: Липсата на напредък в Брекзит преговорите е по вина на Великобритания

Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан съобщи в понеделник, че Лондон е отговорен за неналичието на прогрес в комерсиалните договаряния сред Европейския съюз и Англия след Брекзит.

Изказвайки се на семинар на френските посланици в еврозоната дружно с немския си сътрудник Хайко Маас, Льо Дриан добави, че договарянията се забавят заради нежеланието на държавното управление на Обединеното кралство да промени възгледите си и предвид на " нереалистичното си отношение ".

Междувременно английският Брекзит договарящ Дейвид Фрост заплаши, че Обединеното кралство не желае да прави повече взаимни отстъпки.

" Европейски Съюз желае Англия да одобри правила на Европейски Съюз, които обаче пречат на английското държавно управление да субсидира локалните компании в ущърб на европейския частен бранш ", означи той през уикенда.

Според него Обединеното кралство привежда своите разпореждания в сходство с други неща като трудовите и екологичните стандарти (т.нар. " равнопоставени условия " с ЕС) и в този случай Европейски Съюз ще би трябвало да продължи да търгува с Обединеното кралство без да бъде сложена тарифна база.

Преговорите за двустранните връзки сред Европейски Съюз и Англия след края на преходния Брекзит интервал на 31-ви декември би трябвало да продължат в Лондон през седмицата, започваща на 7-и септември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР