Френският треньор-ветеран Ерик Момбертс беше назначен за треньор на Мелбърн

...
Френският треньор-ветеран Ерик Момбертс беше назначен за треньор на Мелбърн
Коментари Харесай

Френски опитен специалист поема австралийския Мелбърн Сити

Френският треньор-ветеран Ерик Момбертс беше назначен за треньор на Мелбърн Сити в австралийската Лига с контракт за три години.

64-годишният експерт преди този момент е бил отпред на Пари Сен Жермен, Тулуза, Гинган и Льо Авър, като също по този начин е водил юношеския народен тим до 18 години и на младежите до 21. Има опит и в Япония, където в продължение на три сезона тренира Йокохама Маринос преди да напусне през януари 2018-а година.

Изпълнителният шеф на Мелбърн Сити Брад Роуз съобщи в изказване в четвъртък: "Ерик има съществени триумфи във Франция и Япония, където постанова атакуващ, напредничав жанр на игра, каквото търси и като развиване Мелбърн Сити. Момбертс беше отпред на ПСЖ в интервала 1989/1990, както и в Тулуза за пет сезона от 2001-а до 2006-а година и на Льо Авър от 2012-а до 2014-а година ".

Мелбърн Сити е част от групировката Сити Футбол груп на шейха на ОАЕ Мансур бин Зайед ал Нахиян, включваща още Манчестър Сити, Ню Йорк Сити и японския Йокохама Флугелс. Отборът приключи на 5-о място в постоянния сезон през предходната акция, след което отпадна още в първия кръг на плейофите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР