Френският секретар по европейските въпроси Клемен Бон предупреди във вторник,

...
Френският секретар по европейските въпроси Клемен Бон предупреди във вторник,
Коментари Харесай

Франция плаши Британия с орязване на енергийни доставки, ако не уважава Беркзит

Френският секретар по европейските въпроси Клемен Бон предизвести във вторник, че Париж може да употребява енергийните си доставки, с цел да окаже напън " върху Обединеното кралство , с цел да съблюдава Споразумението за Брекзит.

" В идващите няколко дни и през вчерашния ден разговарях с моите европейски сътрудници по този въпрос, ще вземем ограничения на европейско равнище или на национално равнище , с цел да окажем напън върху Обединеното кралство ", сподели той пред радио " Европа 1 ".

" Ние пазиме нашите ползи... Например, можем да си представим, защото приказваме за сила... Обединеното кралство зависи от нашите енергийни доставки . Британия счита, че може да живее напълно сама и да удря Европа. "

Забележките на Бон идват, откакто Англия заплаши да задейства член 16 от Протокола за Северна Ирландия и да анулира документа, ако не реализира съглашение с Европейския съюз по редица въпроси след Брекзит.
 Британия се готви да се откаже от Северноирландския протокол
Британия се готви да се откаже от Северноирландския протокол

Провалът в напредъка за Северна Ирландия може да сътвори още веднъж проблеми сред католици и протестанти

Милиони английски домове може да се сблъскат с спиране на силата през идващите няколко дни, откакто Франция предизвести за контрмерки против Англия поради разногласието за лицензи за лов на риба, пишат медиите в Британия.

Клемен Бон предизвести, че контрамерките против Обединеното кралство могат да бъдат подхванати " през идващите няколко дни ", откакто съобщи, че и Джърси, и Англия са подвластни от Франция. Френската държавна EDF Energy е един от най-големите производители на електрическа енергия за Обединеното кралство , произвеждащ към една пета от националната електрическа енергия от нейните АЕЦ, вятърни паркове, електроцентрали на въглища и газ.

Компанията доставя на над 5 милиона бизнес и частни клиенти и е най-големият снабдител на електрическа енергия по размер във Англия.

Франция също доставя електрическа енергия на Обединеното кралство по подводен кабел от 80-те години на предишния век, а EDF е на английския пазар на дребно с сила от 1998 година, когато купи London Electricity.

По-рано тази година бе пусната и друга подводна връзка сред двете страни .

Очаква се интерконекторът IFA2 за 700 милиона английски лири сред Хемпшир и Нормандия да достави до 1,2% от потребностите на Англия от електрическа енергия.

Това се случва, откакто преди този момент Франция заплаши да прекъсне електрозахранването на остров Джърси поради риболова през май.
 Франция упрекна Англия, че държи риболовците като заложници за политическа полза
Франция упрекна Англия, че държи риболовците като заложници за политическа полза

Англия не спазвала съглашението за Брекзит

След изказванията на Франция, че Англия е нарушила съглашението за Брекзит френските риболовци да продължат да работят в английските води, министърът на морето Аник Жирарден предизвести, че Франция може да прекъсне електрозахранването през Ламанша, откакто денонсира съглашението.

провокира и обсада на френски лодки в пристанището на Сен-Хелиер в Джърси.

Англия изпрати два патрулни кораба на Военноморски сили , обикалящи Джърси, до момента в който митингът утихна.

В момента на френските кораби е позволено да продължат риболова в английски води , за тези, които са го правили преди Англия да напусне Европейски Съюз.

Но френският яд нараства след последния кръг от заявки, с които Обединеното кралство даде единствено 12 лиценза от 47 за по-малки кораби за лов на риба в свои териториални води.

И Джърси отхвърли лицензи за 75 френски риболовен лодки .

В държавен документ на Джърси се показва, че през 2018 година съвсем 95 % от електрическата енергия е доставяна от EDF по контракт, който е до 2027 година
 В Европа, изключително Франция, разчитат на АЕЦ за последователно унищожаване на газа
В Европа, изключително Франция, разчитат на АЕЦ за последователно унищожаване на газа

Ядрената сила се обрисува като зелена аварийна алтернатива в Европа

Д -р Пол Дорфман от UCL Energy Institute съобщи, че Англия след Брекзит " ще продължи да бъде подвластна, политически, културно, софтуерно и енергийно " от други страни.

Департаментът по въпросите на околната среда, храните и селските региони съобщи в изказване през май: " Правителството на Обединеното кралство е конституционно отговорно за интернационалните връзки на подвластните от Короната ".

" Като такива, ние работим в тясно съдействие с Европейски Съюз и държавното управление на Джърси по наредбите за достъп до лов на риба след края на преходния интервал за лицензиране. "

Министърът на външните връзки на Джърси Иън Горст разяснява пред БиБиСи: " Това не е първата опасност, която французите насочат към Джърси или Обединеното кралство , откогато сключихме тази договорка ".

" Изглежда непропорционално да се прекъсне електричеството, с цел да ни се наложи да предоставим спомагателни детайлности, с цел да можем да усъвършенстваме лицензите. "
 Франция – отдушникът на Борис Джонсън за проваления Брекзит
Франция – отдушникът на Борис Джонсън за проваления Брекзит

Дълго време връзките сред Обединеното кралство и Франция се двоумят сред " сърдечно съгласие " и взаимно неспокойствие на фона на съперничество
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР