Френският Рен е осъдил Левски на първа инстанция за 142

...
Френският Рен е осъдил Левски на първа инстанция за 142
Коментари Харесай

Рен осъдил Левски за 142 500 евро

Френският Рен е осъдил Левски на първа инстанция за 142 000 евро поради футболиста Афонсо Фигейредо, призна изпълнителният шеф на " синия клуб " Павел Колев.
“Осъдени сме на първа инстанция от Рен за футболиста Афонсо Фигейредо, който е изиграл единствено 6 мача в Левски. По контракт той е трябвало да изиграе 60% от мачовете, с цел да получи френският клуб спомагателен %. Това обаче не се е случило и сме наказани за 142 500 евро (277 875 лева). Нямам пояснение за какво е подписана тази неуместна клауза”, сподели Колев. През 2002 година Левски продаде на Рен звездата си Георги Иванов - Гонзо за рекордната тогава сума от 4,1 млн. евро. Колев призна, че против клуба се водят и други каузи.
“Дължим пари на Черно море за Мехди Бурабия. Един сътрудник води против нас 7-8 каузи за прехвърляния от 2011 до 2018 г.”, добави той и разгласи, че отявлените сини последователи Иван Христов и Андрей Арнаудов ще оказват помощ на клуба да понижи вредите от проваленото финансиране от притежателя Васил Божков. " Те са едни от първите, които се обадиха. Обсъдихме благоприятни условия за двустранно съдействие и най-много за Левски. Чрез платформата “URBO” са продадени над 330 абонаментни карти - огромна част на почитатели на Левски от чужбина. Ясно е, че те няма да дойдат на мачовете, само че са съпричастни и желаят да оказват помощ. При нас като клуб целите са свързани най-много с оцеляването. Но с последователи като тях ще реализираме нещо положително. Резултатите на отбора би трябвало да оказват помощ, само че това е друга тематика.
Мислим по какъв начин да надградим, по какъв начин да увеличим тези над 5500 абонаментни карти.
От продажбата на карти и билети бихме могли да осигурим най-малко 30% от бюджета на клуба, в случай че продължим със същото движение. Другото изискване е да понижим бюджета”, съобщи Колев.
Телевизионните водещи Иван и Андрей оповестиха, че опрощават 60 000 лева дълг на Левски към тях. “Ние с Иван водим няколко каузи, които са от 2018 година Дела по отношение на дълг, който Левски има към нас. Основно дългът е от 40 000 лв., с лихвите към 60 000 лв.. Преди години бяхме част от УС на Левски. Тогава не сме взимали хонорари, само че се опитвахме и да оказваме помощ. Помня, че дарихме 10 000 лв. за една самодейност. Правили сме и други дарения. Извън тях се наложи да дадем 100 000 лв. назаем на клуба, тъй като нямаше задоволително средства, с цел да бъде обзаведен фенмагазинът. Това беше при Иво Тонев. Дадохме заема отвън парите, които дарихме. 60 000 лв. от този заем ни бяха върнати, само че когато притежател стана Спас Русев, клубът спря да връща дълга. Тогавашният изпълнителен шеф Красимир Иванов даже си подвигна телефона 1-2 пъти, само че в един миг спря всевъзможни контакти с нас. Не успяхме да се свържем с тях и по тази причина заведохме каузи. Сега разгласяваме, че се отхвърляме от парите, които клубът ни дължи. Надяваме се с това да дадем образец, че всеки, съгласно опциите си, може да помогне. Левски има потребност от нас. Апелът ни е всеки, който има прежалими задължения, да се откаже от тях”, приканиха Иван и Андрей.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР