Френският регулатор за защита на конкуренцията обяви, че е наложил

...
Френският регулатор за защита на конкуренцията обяви, че е наложил
Коментари Харесай

Франция удари Apple с 1,1 млрд. евро глоба

Френският регулатор за защита на конкуренцията разгласи, че е наложил санкция на американския софтуерен колос Apple в размер на рекордните 1,1 милиарда евро поради антиконкурентни практики след траяли близо десетилетие следствия, оповестяват международните осведомителни организации.

Решението се взима поради хипотетичното антиконкурентно държание на Apple в неговите мрежи за дистрибуция и продажби.

От регулатора прецизираха, че двама от търговците на едро на Apple - Tech Data и Ingram Micro, са санкционирани надлежно с 63 млн. и 76 млн. евро за нелегално договаряне на цените.

Според френския регулатор " Apple и неговите двама търговци на едро са се договорили да не се конкурират между тях и да попречат на дистрибуторите да се конкурират между тях, като по този метод стерилизират пазара на едро за артикули на Apple ".

Миналия месец Генералната дирекция за конкуренцията, потреблението и битка с измамите санкции Apple с 25 млн. евро за практиката на компанията за забавянето на работата на iPhone след възобновяване на операционната система. Това последва стартирането от Apple на актуализация на операционната им система iOS преди няколко години, която докара до нова функционалност за по-стари устройства.

Тогава американската компания призна за закъснение на по-старите модели iPhone, с цел да ги поддържа по-дълго. Вълна от правосъдни каузи последва известието на Apple. Apple съобщи, че има логаритми, които да оказват помощ за поддържане на iPhone с оптимална продуктивност, в случай че има по-стара батерия вътре, която не може да бъде в крайник с нужната мощ. Компанията твърди, че мярката е била ориентирана към попречване на непредвидени изключвания на устройствата и поддържане на тяхната работата им в най-благоприятен режим. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР