Френският президент Еменюел Макрон обяви тази вечер, че детските и

...
Френският президент Еменюел Макрон обяви тази вечер, че детските и
Коментари Харесай

Затварят училищата и университетите във Франция заради коронавируса

Френският президент Еменюел Макрон разгласи довечера, че детските и ясли и просветителната система - от детските градини до университетите , ще бъдат затворени от понеделник до ново разпореждане, с цел да се ограничи разпространяването на ковид, и прикани хората на възраст над 70 години да си стоят у дома , съобщи Франс прес.

Държавният глава съобщи, че това е най-тежката санитарна рецесия, която Франция претърпява от един век и прикани всички французи да лимитират пътуванията си единствено в най-наложителен случай.
В тържественото си послание към французите той заяви, че първият тур на общинските избори, очакван в неделя, все пак ще се състои.
 
France to close all schools and universities over coronavirus
— The Independent (@Independent)

Той заяви също, че ще предложи на американския президент Доналд Тръмп , който ръководи Г-7, изключителна самодейност за справяне с пандемията, който заплашва цялата международна стопанска система.
Макар да прикани да се заобикаля националистическата реакция, Макрон призна, че затварянето на границите за ограничение на разпространението на ковид евентуално ще бъде належащо, само че би трябвало да се взема решение на европейско равнище, в съгласуваност сред 27-те от Европейски Съюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР