Френският президент Еманюел Макрониска неговата пенсионна реформа да завърши демократичния

...
Френският президент Еманюел Макрониска неговата пенсионна реформа да завърши демократичния
Коментари Харесай

Макрон иска пенсионната реформа да завърши по демократичен път

Френският президент Еманюел Макрон желае неговата пенсионна промяна " да приключи демократичния си път " , се споделя в изказване на неговия кабинет, изпратено до Агенция Франс Прес.

Спорният закон , който докара до месеци на митинги в Народното събрание и по улиците, ще бъде признат в Народното събрание на 20 март , с изключение на в случай че не бъде признат някой от двата вота на съмнение към държавното управление.

" След месеци на политически и обществени съвещания и повече от 170 часа диспути , които доведоха до гласуването на компромисен текст сред (двете парламентарни камари)... ", Макрон беше изразил желанието си " текстът за пенсиите да може да стигне до края на демократичния си път с почитание към всички ".

Реформата на Макрон покачва законоустановената възраст за пенсиониране от 62 на 64 години , както и усилва броя на годините , които хората би трябвало да заплащат в системата , с цел да получават цялостна пенсия .

Решението на държавното управление от предходната седмица да прибегне до член 49.3 от конституцията, за да прокара законопроекта в Народното събрание без гласоподаване , провокира яд по улиците след седмици на най-вече мирни митинги и стачки против проектите.

Реагирайки на актовете на заплашване против депутати, подкрепящи промяната на държавното управление, и насилствените митинги, които включваха набези против публични здания този уикенд, в изказването на кабинета на Макрон се прибавя, че президентът поддържа ограниченията на държавното управление за отбрана на депутатите.

Двама водещи членове на дясната партия " Републиканци ", чийто водач съобщи, че няма да поддържат настояванията за избор на съмнение, оповестиха за закани и заплашване против тях в неделя.

Ако предложенията за избор на съмнение против държавното управление отпаднат, както чакат множеството наблюдаващи, депутатите от левицата обявиха, че ще се извърнат към Конституционния съвет, с цел да оспорят метода, по който държавното управление е прокарало промяната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР