Френският президент Еманюел Макрон заяви в интервю, че западните сухопътни

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви в интервю, че западните сухопътни
Коментари Харесай

Макрон след срещата с лидерите на Германия и Полша: Възможна е сухопътна операция в Украйна

Френският президент Еманюел Макрон съобщи в изявление, че западните сухопътни интервенции в Украйна може да се окажат нужни " в някакъв миг ", дни откакто се срещна с водачите на Германия и Полша.

Миналия месец Макрон отхвърли да изключи опцията за разполагане на сухопътни войски в Украйна, което провокира изострен отговор от страна на Берлин и други европейски сътрудници.

Френският президент обаче не се отхвърли от позицията си, само че акцентира, че западните съдружници няма да поемат самодейността.

" Може би в някакъв миг - аз не желая, няма да поема самодейността - ще би трябвало да проведем интервенции на място, каквито и да са те, с цел да противодействаме на съветските сили ", съобщи Макрон пред вестник " Ле Паризиен " в изявление.

" Силата на Франция е в това, че можем да се оправим ".

Разногласията по отношение на опцията за сухопътни интервенции и доставката на ракети с отдалечен обхват на Киев заплашваха да подкопаят съдействието сред съдружниците.

Германският канцлер Олаф Шолц реагира яростно на по-ранния отвод на Макрон да изключи изпращането на войски в Украйна и на острите му мнения, в които прикани съдружниците да не бъдат " страхливци ".

В петък Макрон се срещна с немските и полските си сътрудници в Берлин в символ на взаимност с Киев.

След срещата Макрон съобщи, че трите страни от така наречен ваймарски триъгълник са " обединени " в задачата си " в никакъв случай да не разрешат на Русия да победи и да поддържат украинския народ до дъно ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР