Френският президент Еманюел Макрон заяви, че няма да води преговори

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че няма да води преговори
Коментари Харесай

Макрон: Няма да преговаряме за климата!

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че няма да води договаряния с Вашингтон по отношение на Парижките договорености за климатичните промени, заяви „ Индипендънт “.

Американският президент Доналд Тръмп съобщи след встъпването си в служба, че ще изтегли Съединените американски щати от съглашението, тъй като то удря по американския бизнес.

„ Съжалявам за решението на Съединени американски щати да излязат от този контракт, само че не преставам разговора с президента Доналд Тръмп. Убеден съм, че най-после той ще разбере, че е в негов интерес и в полза на американците да бъдат част от Парижкото съглашение “, съобщи френският държавен глава.

Макрон напомни, че Франция ще е хазаин на 12 декември на среща на върха, отдадена на двугодишнината от приемането на климатичното съглашение. На нея ще се разискват съответни начинания за справяне с климатичните промени.

Еманюел Макрон направи това изявление в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк. Преди да дойде в постройката на Организация на обединените нации, Макрон се разноски по Второ авеню в Манхатън, заобиколен от охранителите си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР