Френският президент Еманюел Макрон заяви, че договорът с Китай за

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че договорът с Китай за
Коментари Харесай

Макрон обяви 18 милиардна поръчка за 184 Еърбъс А320 в Китай

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че договорът с Китай за 184 самолета Еърбъс A320 се завърши напълно скоро и страната му също има упоритости да продаде на Китай самолети A350 и A380 през идните седмици или месеци, оповестява " Ройтерс ".

Поръчката на A320, която не беше оповестена авансово, ще коства повече от 18 милиарда $. " Поръчката на 184 броя A320, това е нещо, което скоро ще бъде приключено ", изясни Макрон по време на визитата си в Китай, добавяйки, че е доказано от китайския президент Си Дзинпин . " Също по този начин имаме упоритости за A350 и A380 през идващите седмици или месеци ", добавя Макрон.

 Търговският дисбаланс може да докара до протекционизъм, предизвести Макрон в Китай
Търговският дисбаланс може да докара до протекционизъм, предизвести Макрон в Китай

Ние имаме достъп до пазари, които са небалансирани и неудовлетворителни

А320 ще бъдат доставени през 2019 и 2020 година, оповестяват от френското президентство. Макар че няма подписана договорка по време на актуалното публично посещаване, Макрон разяснява, че в Китай са го уверили в съблюдаване на паритет за пазарния дял сред " Еърбъс " и " Боинг ".

Китай постоянно разделя огромни поръчки сред Европа и Съединените щати , с цел да се оправи с бързоразвиващия се въздушен трафик, само че в последно време покупко-продажбите са с съперника " Боинг ", който продаде 300 самолета по време на визитата на президента на Съединени американски щати Доналд Тръм предходната година.

 Китай купува 300 американски самолета
Китай купува 300 американски самолета " Боинг " за $37 милиарда

" Китай е скъп клиент и основен сътрудник "

Китай въпреки всичко поръча 140 самолета " Еърбъс " по време на посещаване на Си Дзинпин в Германия през юли предходната година.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР