Френският президент Еманюел Макрон смята, че ситуацията с разпространението на

...
Френският президент Еманюел Макрон смята, че ситуацията с разпространението на
Коментари Харесай

Макрон изключи скорошна отмяна на карантината във Франция

Френският президент Еманюел Макрон счита, че обстановката с разпространяването на ковид не разрешава в скоро време да се анулира карантинният режим в страната. Той сподели това в изявление за вестник " Журнал дьо диманш ".

В момента равнището на разпространяване на вируса е същото като при въвеждането на вечерния час (през октомври). Не може да става дума за анулация на карантината, съобщи френският водач. Той обаче даде обещание, че във вторник, когато ще направи изказване по малкия екран, ще внесе изясненост за системата от ограничаващи ограничения.

" Не може да има нищо по-лошо от неопределеността, тя основава у хората усещане, че са принудени да съществуват в безпросветна конюнктура ", сподели Макрон. Трябва да се внесе ясно, да се дефинират задачите. Трябва да знаем какви би трябвало да са задачите ни и по какъв начин можем да ги реализираме, акцентира той, само че добави, че това е мъчно, тъй като пандемията е непредсказуема и има международен мащаб.

В същия брой на изданието представителят на френското държавно управление Габриел Атал сподели, че се чака Макрон да разгласи намаляване на ограниченията и три стадия на " облекчение на режима " според от епидемиологичната конюнктура. Първият би могъл да стартира на 1 декември, вторият - към двадесети декември, преди коледните празници, а третият - от януари 2021. Той посочи, че от 1 декември е допустимо да бъдат отворени магазините, които не продават артикули от първа нужда. Ще има обаче ограничавания за работата на заведенията за хранене и кафенетата. Сега всички са затворени.

Англия ще завърши националната карантина на 2 декември и ще премине към по-строга тристепенна система на районни рестрикции, в сравнение с преди, съобщи Ройтерс, като се базира на канцеларията на английския пермиер Борис Джонсън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР