Френският президент Еманюел Макрон ще се срещне на 8 декември

...
Френският президент Еманюел Макрон ще се срещне на 8 декември
Коментари Харесай

След стачките, Макрон ще преразгледа пенсионните реформи във Франция

Френският президент Еманюел Макрон ще се срещне на 8 декември с министрите от кабинета, с които беше направена радикалната пенсионна промяна, която провокира национална стачка в страната, която прекъсна огромна част от парижкия превоз, предава AFP, представена от Агенция " Фокус ".
Транспортните услуги остават парализирани на 8 декември. Само две от линиите в метрото оперират във френската столица. От шестте влакови линии в Париж действа единствено една.
Стачките започнаха по-рано, откакто бяха оповестени проектите за промяна в пенсионната система в страната, която планува понижаване на някои пенсии и унищожаване на правото на служащи в редица браншове да се пенсионират по-рано. Премиерът на Франция Едуард Филип настоя по-рано, че държавното управление няма да се откаже от проекта.
„ Ако не създадем широкообхватна, сериозна и прогресивна промяна през днешния ден, някой различен ще направи брутална такава на следващия ден “, сподели министър председателят, представен от френските медии.
От своя страна ръководителите на профсъюзите във Франция, уредници на стачките, обявиха, че те няма да спрат, до момента в който не бъде оттеглена промяната.
Премиерът скоро ще оповести всички елементи от проекта на държавното управление, който може да провокира в допълнение напрежение.
В митингите на 5 декември участваха най-малко 800 хиляди души, като се стигна и до обособени подиуми на принуждение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР