Френският президент Еманюел Макрон призова днес своя китайски колега Си

...
Френският президент Еманюел Макрон призова днес своя китайски колега Си
Коментари Харесай

Макрон: Франция и Китай трябва да обединят силите си

Френският президент Еманюел Макрон прикани през днешния ден своя китайски сътрудник Си Цзинпин Франция и Китай да " обединят силите си " против войната в Украйна, и означи, че стабилността по света е от интерес също и за Пекин, съобщи Франс прес.

" Той се съгласи да обединим силите си, с цел да отговорим на интернационалните рецесии като войната, стартирана от Русия против Украйна ", сподели френският държавен глава по адрес на китайския си сътрудник при започване на двустранната среща сред двамата в коридорите на форума на Г-20 на остров Бали. " В интерес на Китай и Франция е да реализираме, по този начин да се каже, същинска непоклатимост ", добави Макрон.

Китайският президент Си Цзинпин сподели, че Китай и Франция би трябвало да задълбочат практическото си съдействие и да насърчат напредъка в обичайни области на взаимоотношение, само че също по този начин би трябвало да зачитат фундаменталните ползи и главните опасения на другата страна, предадоха китайски държавни медии, представени от Ройтерс.

Китай също по този начин се надява, че Франция ще обезпечи по-справедлива, равнопоставена и недискриминационна бизнес среда за китайските компании във Франция, сподели Си на френския си сътрудник, заяви Българска телеграфна агенция.

Китайският президент добави, че Китай и Европа би трябвало да усилят двустранната търговия и вложения, както и да подсигуряват непоклатимост на веригите за доставки. Си сподели на Макрон, че Китай се афишира за преустановяване на огъня в Украйна и за започване на мирни договаряния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР