Френският президент Еманюел Макрон приветства решението на САЩ да оставят

...
Френският президент Еманюел Макрон приветства решението на САЩ да оставят
Коментари Харесай

Макрон приветства решението на САЩ да запазят военно присъствие в Сирия

Френският президент Еманюел Макрон приветства решението на Съединени американски щати да оставят някакъв боен контингент в Сирия, откакто съдружниците на Вашингтон разкритикуваха оповестеното от президента Доналд Тръмп цялостно военно евакуиране от Сирия, съобщи Ройтерс, представена от Novini.bg.

" Мога единствено да поздравявам решението на Съединени американски щати, то е нещо хубаво. Ще продължим да действаме в района в границите на обединението ", сподели Макрон на конференция в Париж с иракския президент Бархам Салих. Тръмп в началото разгласи, че ще изтегли всичките 2000 американски бойци от Сирия, само че след това реши да остави там към 400 от тях в два региона на страната. Макрон разгласи, че до няколко месеца ще посети Ирак, с цел да изрази френската поддръжка за възобновяване на страната след успеха й над джихадистите, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Една година след успеха си над " Ислямска страна ", която бе поела контрола над огромна част от територията му, Ирак е подготвен да си възвърне първостепенната роля в района, съобщи Макрон. Салих пък приветства " образцовото партньорство " на Ирак с Франция и Европейски Съюз " за излизане от извънредно тежкия интервал ", който претърпява страната му. Франция ще продължи да води разговор с ливанското шиитско придвижване Хизбула, с цел да се избегне превръщането на Ливан в център на районни спорове, съобщи Макрон, представен от ТАСС. " Има военно крило на Хизбула, което ние дефинираме като терористично, само че има и показано в Народното събрание политическо придвижване, с което можем да водим разговор, и ще продължим да вършим тази разлика ", сподели френският президент, съгласно който този диференциран метод ще разреши да не се допусне превръщането на Ливан " в спектакъл на всички районни спорове ".

Иракският президент Бархам Салих съобщи, че 13 френски джихадисти, пленени в Сирия като членове на " Ислямска страна ", са били предадени предходната седмица на иракските управляващи и ще бъдат съдени в Ирак, съобщи ДПА. " Те са упрекнати в управление на интервенции против иракчани и иракски обекти в Ирак и ще бъдат съдени по иракския закон. По този въпрос действаме в границите на интернационалното право ", съобщи Салих, представен от Ройтерс. Агенцията акцентира, че иракският президент е декларирал това в отговор на въпрос на френски публицист, само че не показал категорично дали приказва за френски жители. Макрон също отхвърли да разяснява дали измежду упоменатите 13 души от ИД има французи.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР