Френският президент Еманюел Макрон прикани днес сънародниците си да изложат

...
Френският президент Еманюел Макрон прикани днес сънародниците си да изложат
Коментари Харесай

Макрон започна „големия дебат“ в опит да умиротвори протестите на „жълтите жилетки“

Френският президент Еманюел Макрон прикани през днешния ден сънародниците си да изложат своите недоволства и оферти за промени в стопанската система по време на така наречен Голям спор , който да умиротвори митинги на " жълтите жилетки ". Макрон публично откри през днешния ден тримесечния народен спор по време на среща с 600 кметове и общински съветници в нормандското градче Гран Буртруд, съобщи АП.
 
 БГНЕС

Президентът стартира пътуването си със спирка в различен дребен град - Гани - с цел да изслуша опасенията на локални представители от понижената покупателна дарба на пенсионерите и държавните чиновници.
 

Макрон сподели, че желае да бъде оказана помощ на " хората в затруднено състояние " да намерят метод да излязат от бедността, като станат " по-отговорни ", тъй като " някои вършат нещата вярно, само че някои ги объркват ". Този негов израз, включваше циничен френски глагол и беше необятно коментиран в обществените мрежи, отбелязва АП.
 
 БГНЕС-->

Преди време 42-годишният Макрон е правел изказвания, възприемани от мнозина французи като арогантни. Особено остри реакции имаше поради думите му, че безработните мъже би трябвало просто " да пресекат улицата ", с цел да си намерят работа или че някои френски служащи не поставят старания.
 

 
 БГНЕС

Въпреки строгите ограничения за сигурност и възбраната за авто трафик десетки стачкуващи с жълти жилетки се бяха събрали край Гран Буртруд, с цел да изразят своето неодобрение против президента.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР