Френският президент Еманюел Макрон предупреди лидерите на останалите страни членки

...
Френският президент Еманюел Макрон предупреди лидерите на останалите страни членки
Коментари Харесай

Макрон: Европейският съюз може да се разпадне

 Френският президент Еманюел Макрон предизвести водачите на останалите страни членки на Европейския съюз, че рецесията с ковид слага под въпрос оцеляването на европейския план ", съобщи Ройтерс, като се базира на посланик.

" Има риск епидемията да подкопае главните стълбове на блока ", аргументирал се е Макрон на Европейския съвет, който се състоя през вчерашния ден посредством видеоконферентна връзка.

Френският президент е предизвестил, че оцеляването на европейския план е сложено на карта. " Има риск Шенгенското пространство за свободно придвижване да се разпадне ", дал е съответен образец той.

На виртуалната среща на върха на Европейски Съюз немската канцлерка Ангела Меркел сее  оповестила срещу издаването на общи европейски " корона облигации ", с цел да бъде подкрепена стопанската система. Самата Меркел заяви това след края на видеоконференцията. Франция и Италия предложиха неотдавна издаването на такива " корона облигации ".

Задлъжнелите страни от Южна Европа като Италия постоянно се афишират за общи облигации, само че тя е отхвърляна от северните страни. Меркел пък постоянно е отхвърляла концепцията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР