Френският президент Еманюел Макрон потвърди в понеделник, че Париж е

...
Френският президент Еманюел Макрон потвърди в понеделник, че Париж е
Коментари Харесай

Макрон: Франция прихвана ирански безпилотни самолети „по искане на Йордания“

Френският президент Еманюел Макрон удостовери в понеделник, че Париж е взел участие в предотвратяването на иранската офанзива против Израел през уикенда, като страната е прихванала дронове „ по искане на Йордания “ , когато те са прелетели над нейното въздушно пространство, предава „ Politico “.

„ Израел съумя да спре съвсем всички тези ракети и дронове. Само седем от тях се приземиха, като един човек беше ранен “ , съобщи Макрон, наричайки интервенцията „ победа за Израел “ .

Макрон изрази угриженост по отношение на ескалацията в Близкия изток и даде обещание да направи всичко допустимо, с цел да избегне разпалване, като разгласи проектите си да организира диалози с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху по-късно денем. Целта му е да убеди Израел, че не би трябвало да дава отговор с ескалация, а по-скоро с уединяване на Иран посредством наказания и засилен надзор върху нуклеарните интервенции на Техеран.

Макрон посочи, че нападението на Иран против Израел е „ несъразмерен отговор “ на удара по иранското консулство в Дамаск, Сирия, по-рано този месец, за който Техеран упрекна Израел. Той изясни:

„ Вместо да се насочат към израелски ползи отвън Израел, те нападнаха Израел на негова територия и нападнаха от личната си земя, което се случва за първи път. “

През уикенда Иран нападна Израел с петчасови ракетни удари и удари с безпилотни самолети, които имаха лимитирано влияние макар изказванието на Техеран, че офанзивата „ е постигнала всичките си цели “.

„ Който ни нарани, ние ще го нараним “ , безапелационен бе Нетаняху в отговор на офанзивата. Съединени американски щати към този момент предизвестиха Израел, че няма да вземат участие в никакви ответни дейности против Иран.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР