Френският президент Еманюел Макрон положи клетва за втори път на

...
Френският президент Еманюел Макрон положи клетва за втори път на
Коментари Харесай

Макрон положи клетва за втори път


Френският президент Еманюел Макрон постави клетва за повторно на скромна, само че заредена със символизъм гала в Елисейския замък.

Церемонията стартира с ръководителят на Конституционния съвет Лоран Фабиус, който разгласи неговата победа на втория тур на изборите на 24 април против крайнодесния претендент Марин Льо Пен. На Макрон беше връчена огърлицата на Великия магистър на ордена на Почетния легион.

„ Осъзнавам сериозността на времето, в което живеем “, сподели Макрон и акцентира, че е време за деяние.

Снимка: EPA


Президентът даде обещание да работи с нов способ посредством „ обмисляне, реформиране и сливане “ на французите, като се закле пред младото потомство „ да завещае по-добра за живеене планета и една по-жива, по-силна Франция “.

Новият петгодишен мандат на Макрон стартира публично на 14 май. Назначаването на новия министър-председател би трябвало да стане едвам по-късно, а парламентарните избори предстоят месец по-късно. Все още не се знае кой ще бъде новият министър председател на Франция.

Снимка: EPA


В понеделник за Деня на Европа Макрон ще произнесе тирада в Европейския парламент, преди да замине за Берлин, с цел да се срещне с немския канцлер Олаф Шолц, като това ще бъде първата му аудиенция зад граница след преизбирането му.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР