Френският президент Еманюел Макрон по спешност се обади на руския

...
Френският президент Еманюел Макрон по спешност се обади на руския
Коментари Харесай

Макрон спешно звъни на Путин. Голям проблем

Френският президент Еманюел Макрон по неотложност се обади на съветския водач Владимир Путин. Молбата за изключителния телефонен диалог пристигнала от украинския държавен глава Володимир Зеленски, съобщи прессекретарят на френското външно министерство Ан-Клер Лежандр в изявление за RTVI.

" Френският президент Еманюел Макрон се обади на съветския президент Владимир Путин основно по искане на президента на Украйна Володимир Зеленски и постоянно е в съгласуваност с нашите съдружници, с цел да поддържаме канал за разговор ", сподели Лежандр.
-->
" Защо прави това? Защото нашата оценка е доста елементарна: ние ясно виждаме, че през днешния ден диалогът минава през оръжия, времето за договаряния към момента не е пристигнало, само че ще пристигна моментът, когато поради поддръжката, която предоставяме на Украйна на място, украинците ще решат, че моментът за договаряния е пристигнал, с цел да се реализира връщане на териториалната целокупност и суверенитет. Ето за какво считаме за потребно да поддържаме този канал за разговор “, сподели представителят на френското външно министерство.

„ Освен това, по искане на Зеленски, президентът Макрон съумя да разиска избрани въпроси с президента Путин, а точно атомната електроцентрала в Запорожие, чиято сигурност продължава да ни тормози “, сподели Лежандр. Тя акцентира, че " тези контакти са създали допустимо изпращането на наблюдаващи от Международната организация за атомна сила там ".

Представителят на френското външно министерство акцентира, че Франция счита за значимо да резервира отворен канала за разговор с Русия за разрешаване на украинския спор.

„ Важно е да поддържаме отворен този канал за връзка. Важно е да се опитваме да разпространяваме някои въпроси, повдигнати от украинската страна “, сподели говорителката на външното министерство. На въпрос по кое време Макрон чака нов телефонен диалог с Владимир Путин, тя отговори, че " не знае това " и предложи въпросът да бъде адресиран до Елисейския замък.

От началото на украинския спор Макрон неведнъж е провеждал телефонни диалози с Путин, като общата дълготрайност на диалозите им, съгласно самия френски водач, е надхвърлила 100 часа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР