Френският президент Еманюел Макрон изрази разочарование от американското решение за

...
Френският президент Еманюел Макрон изрази разочарование от американското решение за
Коментари Харесай

Макрон разкритикува САЩ за излизането от споразумението за климата

Френският президент Еманюел Макрон изрази отчаяние от американското решение за излизане от съглашението за климата, подписано в Париж преди две години, съобщи Франс прес.

"Съжалявам за решението на Съединени американски щати да излязат от този контракт, само че не преставам разговора с президента Доналд Тръмп, тъй като съм уверен, че най-после той ще разбере, че е в негов интерес, че е в полза на американците да бъдат част от Парижкото съглашение ", сподели Макрон на конференция в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, където по-късно през днешния ден ще произнесе тирада пред делегатите на годишната сесия на Общото заседание на организацията.

В миг, в който ураганът Мария мина през Мартиника и Гваделупа в понеделник и вторник и две седмици след прекосяването на опустошителния вихър Ирма през островите Сен Бартелеми и Сен Мартен, Макрон сподели, че тези стихии са директни последствия от световното стопляне.

"Тяхната мощ, честотата, с която те се случват, е ясно обвързвана с световното стопляне ", сподели Макрон.

"Парижкото съглашение е значима рамка. То не е началото и краят, само че е нужна основа ", сподели Макрон и прикани да се прави повече в битката с климатичните промени. Той напомни, че Франция ще е хазаин на 12 декември на среща на върха, отдадена на двегодишнината от приемането на климатичното съглашение. На нея ще се разискват съответни начинания за справяне с климатичните промени.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР