Френският президент Еманюел Макрон изрази готовност да събере в Париж,

...
Френският президент Еманюел Макрон изрази готовност да събере в Париж,
Коментари Харесай

Макрон готов да събере София и Скопие в Париж, когато му дойде времето

Френският президент Еманюел Макрон изрази подготвеност да събере в Париж, "когато му пристигна времето ", представители на управляващите в София и Скопие, с цел да сключат двустранно съглашение, което би разрешило да стартират договаряния за присъединение на Република Северна Македония (РСМ) към Европейския съюз , съобщи Франс прес.

Франция, която е ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз до края на този месец, поддържа "от няколко седмици " напъните за намиране решение на разногласието сред двете страни, означи нощес Елисейският замък след телефонни диалози на Макрон с българския президент Румен Радев и с премиера на РСМ Димитър Ковачевски.

Президентът на Франция е изразил своята "пълна поддръжка за съглашение сред двете страни, което би асъдействало за добросъседските връзки и би конкретизирало европейската вероятност на Северна Македония ".

От ноември 2020 година София блокира започването на договаряния със Скопие за участие в Европейски Съюз поради двустранни разногласия, свързани с езика и историята.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР