Френският президент Еманюел Макрон изрази днес в интервю пред двете

...
Френският президент Еманюел Макрон изрази днес в интервю пред двете
Коментари Харесай

Макрон се страхува от насилие като в САЩ и Бразилия

Френският президент Еманюел Макрон изрази през днешния ден в изявление пред двете най-големи малките екрани в страната безпокойство, че французите могат да стигнат до улично принуждение като в Съединени американски щати и Бразилия. Сравнението бе с нападенията против парламентите на двете страни. Във Франция не престават бурните демонстрации против пенсионната промяна, прокарвана от президента и държавното управление без гласоподаване в Националното заседание, като на следващия ден може да бъде кулминационна точка на митингите.

" Този текст (законът за пенсионната реформа) ще продължи своя либерален път ", съобщи президентът и добави, че желае текстът да бъде обнародван " до края на годината ". Това значи, че той не има намерение да го подпише скоро, с цел да бъде оповестен в " Официален вестник ", въпреки че бе признат " на отговорността на държавното управление ".

" Мислите ли, че ми доставя наслаждение да направя тази промяна? Не! ", съобщи Макрон, като отбрани тезата, че пенсионната промяна е " нужна ". " Тази промяна не е разкош, не е наслаждение, тя е нужда ", сподели той и уточни на инфографика, че от западните страни единствено Съединени американски щати и Швеция не престават да поддържат като Франция пенсионната възраст на 62 години, до момента в който в Италия е стигнала 67 години. Реформата на Макрон планува възрастта да се усили на 64 години и отново да е по-ниска от междинната в огромните европейски страни, където е 65 години.

Според президента най-важно е да се подтиква завръщането на французите на работа, в случай че са изпаднали в безработица, и да се покачат приходите. Той споделя тяхното " възприятие за неправда във връзка с някои огромни компании, които осъществят обилни облаги и изкупуват назад личните си акции ".

Затова изложи желанието си да вкара " изключителна вноска " от тези огромни компании, с цел да споделят благосъстоянието си с служащите. Това обаче не е " налог върху свръхпечалбите ", сподели Макрон, като означи, че планът е в начална фаза.

За усмиряване на пристрастеностите съобщи, че е чул " законния яд, изразен в републиканска рамка " на някои специалности с тежки условия на труд, и даде обещание нови полемики със синдикатите за отчитане на " професионалното изхабяване " в някои специалности. Заедно с това добави, че " през последните 18 месеца минималната работна заплата във Франция бе увеличена с 9,5 %, което е повече от инфлацията ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР