Френският президент Еманюел Макрон е точният човек, който е в

...
Френският президент Еманюел Макрон е точният човек, който е в
Коментари Харесай

Лавров се закача с Макрон: Когато НАТО излезе от мозъчната смърт, ние ще сме тук

Френският президент Еманюел Макрон е точният човек, който е в положение да сложи диагнозата, че НАТО е в "състояние на мозъчна гибел ". Това съобщи министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров, като добави, че Москва е подготвена да изчака, до момента в който алиансът се възвърне от своите болести, предават международните организации.

"Що се отнася до медицинските въпроси, не бих желал да влизам в дискусия. Ако президентът Макрон е почувствал, че тази диагноза е налице, той има цялостното право да се изкаже. Той познава НАТО доста по-добре от мен, защото съставлява страна, която е един от водачите на Северноатлантическия алианс ", съобщи Лавров.

"Ние, несъмнено, бихме желали да имаме естествен разговор с НАТО, само че всички форми на взаимоотношение бяха замразени не по наша виновност. Не ние бяхме основатели на ограниченията, които НАТО предприе против съветската делегация при алианса в Брюксел. Тях просто ги размотват по няколко дни, без да дават отговор на предложенията за срещи. Ние, несъмнено, няма да се натрапваме ", изясни Лавров.

Същевременно той означи, че Москва е подготвена за равноправно и взаимноизгодно съдействие с НАТО.

"Така че, когато НАТО оздравее, ние сме на линия ", акцентира съветският посланик №1.

По-рано президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи в изявление пред списание Economist, че НАТО е в „ мозъчна гибел “, като изясни, че има поради неналичието на съгласуваност сред Европа и Съединени американски щати, както и нападателните дейности на страната-членка на Алианса Турция.

„ Това, на което ставаме очевидци сега, е мозъчната гибел на НАТО “, съобщи президентът.

„ Няма каквато и да е съгласуваност за взимането на стратегически решения сред Съединени американски щати и техните съдружници в НАТО. Никаква. Имате некоординирани нападателни дейности по отношение на различен съдружник в НАТО – Турция, в регион, където нашите ползи са сложени на карта “, добави Макрон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР