Френският президент Емануел Макрон е склонен на компромис по пакета

...
Френският президент Емануел Макрон е склонен на компромис по пакета
Коментари Харесай

Макрон готов на компромис по пакета за мобилност

Френският президент Емануел Макрон е податлив на компромис по пакета за подвижност . Тази промяна бе нужна, сподели той на брифинг в НДК след срещата за Западните Балкани.

Макрон увери, че регистрира спецификите на превоза у нас . Той се надява на решения по тематиката през септември. Иска обаче да се защитят обществените права на превозвачите.

 Превозвачите стачкуват в цялата страна Обновена
Превозвачите стачкуват в цялата страна

Протестиращи: Ако спрем да возим, за една седмица Европа е починала

Френският президент ни попари за участието в Шенген . Първо би трябвало да се направи промяна. Но пък сме се справяли качествено, разяснява той.
Франция поддържа България за Еврозоната , изясни още френският държавен глава. Всички условия за участие в ЕРМ 2 от нас били изпълнени, а влизане в чакалнята на Еврозоната трябвало да стане редом с влизане в банковия съюз.

Френският президент Еманюел Макрон поддържа, само че не напълно и интеграцията на Западните Балкани . Той желае участие, само че под условия. На брифинга след срещата в НДК той разяснява настоящите тематики за Съединени американски щати и Иран. Според него те са тест за суверенитета на Европа.

 Няма проект Б за Западните Балкани, отсякоха Туск, Юнкер и Борисов Обновена
Няма проект Б за Западните Балкани, отсякоха Туск, Юнкер и Борисов

Доналд Туск настоя за повече предвидимост от американската страна

Решенията за Иран и търговията били доста ясни. Никакви диалози със Съединени американски щати не са вероятни, без освобождение на митата , отсече Макрон. В противоположен случай Европа, която изпълнявала споразуменията на СТО, щяла да отговори.

Потвърждаваме съглашението с Иран от 2015 , посочи той. Франция поддържа предложенията на Европейска комисия за Иран. Европа би трябвало да бъде обединена и мощна, счита Еманюел Макрон.

За Западните Балкани до последно се водели ясни и точни диалози с всички страни. Франция поддържа развиването на инфраструктурата на Балканите, както и ограниченията за сигурност.

 Европейски Съюз и Западните Балкани договориха европейската вероятност, само че не и действително участие Обновена
Европейски Съюз и Западните Балкани договориха европейската вероятност, само че не и действително участие

Лидерите на Европейски Съюз и страните от Западните Балкани одобриха Декларацията от София

Франция е за по-суверенна и по-единна Европа, акцентира президентът. В наш интерес е да изградим същински европейски суверенитет и да свържем Западните Балкани с Европейски Съюз, сподели той, само че не и за сметка на суверенитета на общността. Членството ще е премия за водачите в района, които реализират прогрес, по думите на Макрон.
Присъединяване може да има, откакто самият Европейски Съюз се реформира , съгласно него. Той упорства и за промяна в Еврозоната .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР