Френският парламент окончателно прие внесен от президентската партия "Република, напред"

...
Френският парламент окончателно прие внесен от президентската партия "Република, напред"
Коментари Харесай

Френският парламент прие мерки за сигурност за пуснати от затвора терористи

Френският парламент дефинитивно одобри импортиран от президентската партия "Република, напред " законопроект, който планува ограничения за сигурност против наказани за тероризъм след излежаването на присъдата им, съобщи Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

За интервал от пет или 10 години след излежаването на присъдата, съдът ще може да постанова на наказани за тероризъм да дават отговор на призовки на съда по използване на санкции, да ги задължава да живеят на несъмнено място, да им не разрешава да влизат в контакт с някои хора и да се появяват на някои места и да ги задължава да се явяват постоянно в полицията, а при тяхно единодушие и да носят електронна гривна.

Тези ограничения важат единствено за хора с присъди над 5 години затвор.

Председателят на Народното събрание Ришар Феран, който също е от президентската партия, неотложно разгласи, че сезира Конституционния съд, с цел да се откри съвместимостта сред "превенцията на нарушавания на публичния ред " и спазването на "конституционно обезпечени свободи ".

Министърът на правораздаването и някогашен юрист Ерик Дюпон-Морети поддържа закона и го назова "балансирано решение ".

През идващите три години от пандиза ще бъдат пуснати към 150 наказани за тероризъм, някои от които към момента са рискови, съобщи председателката на парламентарната комисия по право и съавторка на текста Яел Браун-Пиве.

Мъж взе заложници в рейс в Украйна

Целта е да се запълни една междина в правото ни, сподели другият създател на текста, Рафаел Говен. Тези хора постоянно са били наказани при започване на 2010-те години, преди наказванията за тероризъм да бъдат втвърдени през 2016 година след вълната от атентати във Франция.

Националният съвет на адвокатските колегии, който съставлява 70-те хиляди юристи във Франция, се разгласи срещу "наказанието след наказването " и осъди закона, който съгласно него слага под въпрос гаранциите на правовата страна.

Националната консултативна комисия за правата на индивида също реагира сериозно и прикани "да се придържаме към обичайните техники на разузнаването " и "да работим за приобщаването, което е единствената същинска гаранция за предварителната защита на рецидиви ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР