Френският министър на публичните дейности и финансите Жералд Дарманен, който

Френският министър на публичните дейности и финансите Жералд Дарманен, който ...

Разследват френски министър, направил непристойно предложение на....

Френският министър на публичните дейности и финансите Жералд Дарманен, който вече еразследван по обвинение в изнасилване,станало преди 10 години, ще бъде обект и на второ разследване за злоупотреба с човек в уязвимо положение, след като жена подаде жалба в Париж на 13 февруари, съобщиха съдебни източници, цитирани от Дарик. Парижката прокуратура възбуди предварително разследване и жалбоподателката вече е разпитана, уточни източникът, потвърждавайки информацията на седмичника „Поан”.

Втората жалба е свързана с „молби от сексуален характер” в замяна на ново жилище. Непристойното предложение било направено през 2015-2016 в град Туркуен, на който Дарманен е бил кмет в периода от 2014 до 2017 година.

По-рано беше съобщено, че срещу 35-годишния Дарманен има дело за изнасилване, образувано на 22 януари. Инцидентът с участието на бъдещия министър станал през 2009-а.

Бивше „момиче на повикване” обвинява Дарманен в изнасилване. Това се случило, когато то потърсило младия функционер на партията „Съюз за народно движение” (бившето название на „Републиканци”) за юридическа помощ.

Разследването по тази жалба беше възобновено в края на януари.

Най-голямата опозиционна партия във Франция „Републиканци” поиска оставката на министъра. Той обаче заведе насрещен иск за клевета.

Източник: blitz.bg