Френският милиардер, медиен и телекомуникационен магнат Патрик Драи купи аукционната

...
Френският милиардер, медиен и телекомуникационен магнат Патрик Драи купи аукционната
Коментари Харесай

Френски милиардер купи аукционна къща Сотбис

Френският милиардер, медиен и телекомуникационен магнат Патрик Драи купи аукционната къща Сотбис, заяви Агенция Франс Прес.

Драи заплаща 3,7 милиарда $, с цел да има един от най-големите дилъри на изкуство в света, оповестиха от учредената във Англия Сотбис.

Патрик Драи е един от най-богатите французи и създател конгломерата Алтис, който има телекомите SFR, както и няколко известни медии, измежду които новинарския канал BFM и вестник Либерасион.

Драи изкупува акциите на Сотбис по 57 $ всяка и по този метод връща компанията в частни ръце, откакто 31 години тя беше обществена благосъстоятелност , чиито скъпи бумаги се търгуваха на борсата в Ню Йорк.
 БГНЕС-->

" Това изкупуване ще даде опция на Сотбис в изискванията на по-гъвкава, частна благосъстоятелност, да форсира сполучливата стратегия за напредък , прилагана в последните няколко години ", написа изпълнителният шеф на Сотбис Тад Смит.

Драи, чието положение се прави оценка на 9,1 милиарда $ , съгласно списание Форбс, сподели, че е поласкан от това, че управлението на Сотбис е предложило на акционерите да одобряват отправената от него оферта.

Сделката би трябвало да бъде утвърдена от регулаторните органи и акционерите на Сотбис преди дефинитивно да стане факт. Очаква се процедурата да завърши през есента на 2019 година
Навлизането на Патрик Драи в бизнеса с предмети на изкуството припомня сходен ход на различен френски милиардер - Франсоа Пино.

През 1998 година Пино купи главния съперник на Сотбис в бизнеса - аукционната къща Кристис.
 БГНЕС

Патрик Драи е роден в Мароко и се мести във Франция на 15-годишна възраст. Родителите му не са богати и той самичък е основал струващата милиарди бизнес империя, която има.
Драи е френски жител, само че има още израелски и португалски паспорт.

Той се възползва от исторически ниските лихви, с цел да вземе огромни заеми и да предприеме поредност придобивания на компании през 2014 и 2015 година

След изкупуването на доста медии и телекоми в Съединени американски щати, Португалия и други страни, основаната в Холандия Алтис натрупа действен дълг от 50 милиарда $, което докара до срив в цените на акциите й заради опасения на вложителите от равнищата на задлъжнялост.

Драи успокои акционерите, даде обещание да забави темпото на придобиване на компании и през 2018 година се завърна персонално отпред на Алтис, с цел да промени отрицателната посока на развиване.

Въпреки несигурността към бизнес конгломерата, бизнесът на Сотбис надали ще бъде обиден. Миналият месец аукционната къща продаде картина на Клод Моне за 110,7 милиона $, което е рекордна сума за художника.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР