Френският луксозен гигант LVMH вижда добри перспективи за възстановяване на

...
Френският луксозен гигант LVMH вижда добри перспективи за възстановяване на
Коментари Харесай

Добри перспективи за часовникарския бизнес на LVMH в Испания

Френският първокласен колос LVMH вижда положителни вероятности за възобновяване на часовникарския си бизнес в Испания след спада на приходите и облагите през 2020 година, породени от пандемията, пише . 

Групата, благосъстоятелност на Бернар Арно, реализира тази активност посредством дъщерното си сдружение LVMH Relojería y Distribución España, което както е в детайли разказано в годишните му доклади за финансовата 2020 година, главната му активност е разпространяването на часовници с марка Tag Heuer, в допълнение към ремонт на своите артикули и на марките Zenith и Dior и непосредствено ръководство на личен магазин и два търговски обекта, както и ъгъл, ситуиран в центъра на El Corte Inglés.

Тази компания записва продажби през 2020 година от 16,3 милиона евро, което е спад от 28% спрямо миналата година. Състоянието на паника, постановено в Испания, прекъсва активността му заради затварянето на магазини по време на локдауна предходната година.

Това предизвика одобряването на ERTE за 50 чиновници и предоговаряне на наемите в парцелите, заети от магазините му, в допълнение към понижаване на маркетинговите му вложения. По-конкретно, компанията съумя да понижи разноските за лизинг с 5% и разноските, свързани с реклама и връзки с обществеността, с 30%.

Тези икономии на разноски помогнаха на това дъщерно сдружение да поддържа доходност в края на годината, получавайки облага от 109 553 евро, макар че това беше със 70% по-ниско от това, получено в края на 2019 година

Въпреки всичко, нейните админи са оптимистично настроени за настоящата финансова година, заради поредност от събития, които както се регистрира в отчета на управлението, " ще значат забележителен растеж както на оборота, по този начин и на рентабилността на компанията ". 

По-конкретно, има три определящи фактора, които бележат еволюцията на часовникарството и бижутата на LVMH през 2021 г. Първият - от февруари дава отговор за директното разпространяване на часовници от марката Hublot, една от главните часовникови марки на френската група, както в Испания, по този начин и в Португалия. Вторият - от предишния месец също стартира да популяризира продуктите на марката Tag Heuer в Португалия, нещо, което до момента правеше единствено в Испания. И третият фактор е обвързван с еволюцията на самата стопанска система.

Според компанията тези три фактора ще доведат до удвояване на приходите по отношение на 2020 година и до доста увеличение на оперативната облага. Ако те бъдат изпълнени, часовниците и бижутата на LVMH биха надхвърлили оборот от 32 милиона евро, което би било най-високата цифра от най-малко 2008 година Това също ще значи преустановяване на тригодишна серия от спад на продажбите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР