Френският изследователски център Rexecode анализира данните на Евростат за 2022

...
Френският изследователски център Rexecode анализира данните на Евростат за 2022
Коментари Харесай

Румънци, българи и гърци изработват най-много часове в Евросъюза

Френският проучвателен център Rexecode проучва данните на Евростат за 2022 година и стигна до извода, че измежду всички поданици на страните от Европейския съюз финландците са минимум склонни да работят. Заетите на цялостен работен ден във Финландия работят единствено 1640 часа годишно, което е доста под междинното за Европа от 1792 часа.

Сънародниците на създателите на проучването заемат второ място от дъното по брой отработени часове – 1668. А шведите са на трето място от дъното – 1672 часа годишно.

„ Ефективното работно време на служащите във Франция при цялостна претовареност остава по-ниско от междинното за Европа и спрямо главните съседи от началото на 2000 година. Разликата е много постоянна от 2005 година насам, като се изключи Германия, където годишните ефикасни работни часове са намалели сред 2006 година и 2019 година, само че остават доста по-високи, в сравнение с във Франция “, споделя Оливие Редул, шеф в Rexecode.

За съпоставяне, хората в Германия са работили приблизително по 1790 часа през 2022 година, което се равнява на три работни седмици. И това макар обстоятелството, че Германия даже не е измежду първите 10 страни в Европейски Съюз по плътност на популацията.

Тази ранглиста се оглавява от Румъния – единствената страна, в която хората работят приблизително над две хиляди часа годишно – 2043, т.е. с 400 часа повече от финландците. На второ и трето място по натовареност на служащите са България (1998 часа) и Гърция (1943 часа).

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР