Френският институт в Газа беше ударен от израелски въздушен удар,

...
Френският институт в Газа беше ударен от израелски въздушен удар,
Коментари Харесай

Израелски въздушен удар порази Френския институт в Газа и офиса на Агенция Франс Прес

Френският институт в Газа беше ударен от израелски въздушен удар, само че няма известия за ранени измежду личния състав на обекта, обявиха от френското външно министерство в петък, до момента в който офисът в Газа на новинарската организация Agence France-Presse (Агенция " Франс прес " ) също беше ударен, предава Аларабия.

Министерството добави, че е поискало от израелските управляващи да дават „ осезаемите “ аргументи, които са стимулирали стачката против института „ без закъснение “.

В настрана изказване министерството също изрази „ доста мощна угриженост “ по отношение на броя на цивилните жертви в Газа.

Агенцията заяви в обществената мрежа X (бившия Туитър), че нейният офис в Ивицата Газа е бил обстрелван от израелската войска и съществено развален в четвъртък от удар.

Никой от осемте чиновници на AFP или непрекъснати чиновници, които нормално са основани в Газа, не е бил на място по време на удара. Всички са били евакуирани в южната част на линията Газа на 13 октомври, се прибавя в него.

„ Франс прес осъжда най-категорично тази офанзива против офиса й в град Газа “, се споделя в известието.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР