Френският дизайнер Жан-Пол Готие обяви своето оттегляне от модния подиум,

...
Френският дизайнер Жан-Пол Готие обяви своето оттегляне от модния подиум,
Коментари Харесай

Жан-Пол Готие се оттегля, марката сменя концепцията

Френският дизайнер Жан-Пол Готие разгласи своето отдръпване от стилния подиум, съобщи „ Индипендънт “. Предстоящото му ревю на 22 януари ще е последното в 50-годишната му кариера.

С обява в обществената мрежа „ Туитър “ той увери, че марката с неговото име ще продължи да съществува с нова идея. 67-годишният дизайнер ще се отдръпна публично след Седмицата на модата в Париж през февруари, когато възнамерява да чества с приятелите си „ до доста, доста късно “.

Готие е роден в парижките покрайнини през 1952 година и е напълно самообразован – вместо да продължи образованието си в областта на модата, той изпраща скиците си на редица стилисти, в това число и Пиер Карден, който се впечатлява от гения му и го наема на работа като помощник през 1970-а. Само 6 години по-късно Готие показва първата си напълно независима сбирка, а малко по-късно основава и личната си фешън къща. В интервала 2003-2010 година е креативен шеф на марката Hermès.

Едно от най-емблематичните му творения са измененията, въведени в дамския корсет, и конусовидният сутиен, който става известен, откакто Мадона го облича през 90-те години на предишния век. Част от плановете му разгледайте в галерията!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР