Френският депутат Грегоар дьо Фурнас от крайната десница ще бъде

...
Френският депутат Грегоар дьо Фурнас от крайната десница ще бъде
Коментари Харесай

Изгониха депутат заради викове Върнете се в Африка

Френският народен представител Грегоар дьо Фурнас от крайната десница ще бъде отхвърлен за 15 дни, защото изкрещя: " Върнете се в Африка! " в Народното събрание, до момента в който негов тъмнокож сътрудник от крайната левица говореше за мигрантите.

Грегоар дьо Фурнас е народен представител от опозиционната партия „ Национален общ брой “ на Марин Льо Пен. Той е направил коментара си в четвъртък, до момента в който депутатът от левицата Карлос Мартенс Билонго говореше за провокациите на мигрантите, съобщи „ Политико “.

Днес депутатите от френското Национално заседание гласоподаваха за краткотрайното премахване на Фурнас за 15 дни. Дьо Фурнас твърди, че коментарът му се е отнасял до лодката с мигранти, която е била тематиката, за която приказва Билонго.

Льо Пен жигосах решението за премахване на депутата като нарушаване на свободата на изложение. " Това е политически развой, който осъжда една политическа концепция: тази, която счита, че лодките на Неправителствени организации би трябвало да смъкват мигрантите не в Европа, а в пристанищата на отпътуването ", написа тя в Туитър.

Председателят на Националното заседание Яел Браун-Пиве съобщи, че " демократичният спор " не би трябвало да позволява " расизъм ". В четвъртък френският президент Еманюел Макрон също осъди коментара на депутата от партията на Льо Пен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР