Френският алпиец Сиприен Саразен направо любопитно признание, че е имал

...
Френският алпиец Сиприен Саразен направо любопитно признание, че е имал
Коментари Харесай

Сиприен Саразен: Парадоксално е, но работих 29 години, за да не се налага повече да мисля, докато карам

Френският алпиец Сиприен Саразен напряко любопитно самопризнание, че е имал потребност от 29 години преди да спре да му се постанова да мисли, до момента в който кара по време на съревнование.

Роденият в Гап скиор, който дебютира в Световната купа през 2016 година, направи огромния си пробив в влиятелната верига едвам през актуалната акция, в която той стартира да взе участие скоростните дисциплини.

Това решение донесе на французина огромен триумф, защото той записа цели четири триумфа - три в спускането и един в Супер-Г, като в последна сметка Саразен остана на второ място в генералното класиране, отстъпвайки само на швейцареца Марко Одермат.



Безспорно двете най-големи победи на Сиприен пристигнаха в двете следващи спускания в Кицбюел на именитата писта " Щрайф ", ставайки едвам втория алпиец от Франция с сходно достижение след Люк Алфан, който победи в два следващи старта в австрийския зимен курорт през 1995 година.

" Поемам опасности, само че оставам в моята зона на комфорт. Парадоксално е, само че работих 29 години, с цел да не се постанова повече да мисля. Тренирахме и усетих, че нещо се случва в най-стръмните сектори, нещо се бе освободило. Накрая открих това, което ми би трябвало ", съобщи Саразен.

" В Кицбюел знаех от кое място на мина, усещах страховит баланс, всичко беше елементарно. Имах възприятието, че се нося над леда ", сподели още французинът.

Запитан дали мощното му показване през тази акция подвига предстоящият му за идната зима, Сиприен Саразен съобщи: " Никога не съм си поставял съответни цели, постоянно съм желал да изпитвам наслаждение. Когато това става, карам бързо ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР